The Walking Dead 2x07 - Pretty Much Dead Already

Az eddig csalódást keltő évad téli szünetre vonul. Február közepéig nem láthatunk majd új részeket. A csatorna valószínűleg azért döntött így, hogy minél hosszabb ideig elnyújthassa a szezont, emellett a rajongók tűkön ülve várakozzanak. Valahogy mindig ez a gond a sorozattal. Lemegy néhány rész, utána hónapokat várunk. Ezzel még nem is lenne baj, ha hozná a színvonalat, de ilyen történettel a fenének sincs kedve a várakozáshoz. Plusz ha jól gondolom az AMC terve fordítva is elsülhet, mert egy ilyen záró epizód remek kilépési gond az elégedetleneknek.

Engem ez a veszély közel sem fenyeget. Nagyon szeretem a sorozatot, lenyűgöz a megteremtett világ és a képi megjelenítés, de az egye helyben toporgásból már elég. Biztos vagyok benne, hogy lesz ennél még sokkal jobb a széria, ez egy olyan időszak, amit át kell vészelni valahogy.

Az előzetes híradások arról számoltak be, hogy a rész végén mindenkinek le fog esni az álla. Kétségtelen, hogy a finálé történései megdobták a mondanivalót, de azért nem ütött akkorát, mert az idáig megtett út elég göcsörtösre sikeredett.

Hőseink között egyre nagyobb a feszültség. Napvilágot lát, hogy a pajta tele van zombikkal, a doki viszont hallani sem akar az elpusztításukról. Betegnek tekinti őket, akiket egy szép napon majd meggyógyítanak. Mivel a farmon Hershel az atyaúristen, csak az ő szava számít. Shane-nek elege van mindenből, úgy gondolja, hogy ideje a saját kezébe venni az irányítást.

Már abban sem lehetünk biztosak, hogy Lori gyereke melyik férfitől is van. Rick már tud a viszonyról, de hallgat barátja előtt. A társaság több tagja úgy véli mélyen belül, hogy Rick már nem képes összetartani a bandát. Lényegében két táborra oszlanak a felek. Shane menni akar, Sophiát már régen halottnak tekinti, eközben a többiek nem adják fel a reményt és maradni akarnak.

A finálé nagy csattanóval ér véget, hiszen az eltűnt gyerek végig a pajtában volt. Bizony, Sophia is járkálóvá vált, Rick adja meg neki a kegyelemlövést. Mindenki megdöbben a történteken. Azt hiszem a gondtalan farmer-napok ezzel leáldoztak.

Összességében egy kissé felfokozottabb, de nem sokkal fényesebb epizódot láthattunk, mint az évad többi része. Némi vérfrissítésre lenne szükség, új történetre, nagyobb volumenű célokra.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről