The Walking Dead 3x04 - Killer Within

Az utóbbi évek egyik legjobb sorozata most egy borzasztó kemény résszel jelentkezett. A készítők nem fukarkodnak a drámával, rájuk aztán nem lehet azt mondani, hogy félnének meglépni a nehéz döntéseket. Voltak azért klisészagú jelenetek, de mindez senkit nem érdekel, mert valódi drámát eredményezett.

Már az első percekben láthattuk, hogy valami nagyon nincs rendben a börtön körül. Mintha valaki szándékosan arrafelé csalogatná az élőholtakat. Mégis ki lehetne ennyire hülye?

Ezúttal párhuzamosan kaptunk fejleményeket mindkét tábor életéből. A Kormányzó és baráti körének sztorija jócskán elbújhat a börtön eseményei mögött. Mégis azt gondolom, hogy fontosak ezek a jelenetek is, hiszen kiváló kontrasztot mutatnak a két véglet között. De azért jó észben tartani, hogy itt most az éhező, koszos, szőrös emberkék a pozitív hősök.

Még mindig látni, hogy Andrea mennyire benyalja Phillip kormányzó dumáját. Eközben Michonne már indulna bárhová, csak messzire a manipulációtól és képmutatástól. És pontosan ez az, amiben a Kormányzó utánozhatatlan. Mindenkit az ujja köré tud csavarni, mindenkinél eléri, hogy bízzon benne és azt higgye, hogy saját akaratából cselekszek. Habár ebből most kevesebb derült ki, mégis azt gondolom, hogy kiváló karakterrel lesz dolgunk. Főleg ha eljutnak a börtönhöz. Hmmm.

Az igazi izgalmakat a másik oldal történései adták. Ha jobban belegondolunk milyen dolog már az, hogy Lori az év 365 napjából pont annak a napnak a 20 percében kezd el szülni, amikor a zombik megrohamozzák a börtönt? Persze nagy klisé volt ez, hiszen amikor az állapotos asszony elszeparálódott a többiektől már tudhattuk, hogy ebből bizony szülés lesz.

Innentől jöttek aztán a kemény pillanatok. T-Dog zombi eledel lett, de most legalább kapott néhány mondatot búcsúzóul. Tény, hogy alapszereplő volt, de kétlem, hogy sok rajongó siratná. Aztán ott van Carol, aki szintén nincs meg, bár nem gondolnám, hogy ő is meghal. Viszont Lori belehalt a szülésbe. Nekem egy kicsit fura volt ez a jelenet, valahogy nem érzem túl életszagúnak, de mégis drámaibb, mint ha mondjuk egy fertőzésbe halt volna bele. Így történt, fogadjuk el.

A kirobbanó drámát az epizód utolsó néhány perce jelentette, amikor a különválni kényszerült banda újra találkozott. Rick teljesen kifordult magából a hír hallatán, a többiek sincsenek valami jó bőrben.

Összességében egy nagyon drámai részt kaptunk, ahol egyszerre két első évados főszereplőt is elvesztettünk. Nagyon kemény évad látszik itt kibontakozni.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről