No Ordinary Family - 101 - Pilot

Újabb pilot a 2010-es őszi idényben! A No Ordinary Family egy alapjaiban véve átlagos amerikai családról szól: apa, anya, gyerekek. A szülők közötti szerepek tényleg kicsit furák, mert az apuka, Jim Powell (Michael Chiklis) egy sikertelen festőből lett rendőrségi fantomrajz-készítő látja el többnyire az anyai feladatokat otthon, míg a felesége, Stephanie (Julie Benz) az, aki elismert tudósként folyton dolgozik és alig tölt időt a családjával. Jim, hogy összekovácsolja a családot, azt javasolja, hogy utazzanak el mind a négyen Brazíliába Stephanie üzleti útjára. A gyerekek, Daphne (Kay Panabaker) és JJ (Jimmy Bennett) legszívesebben otthon maradnának, de nem kifejezetten van szavazati joguk a kérdésben. A Powell család tehát útnak indul!

Csakhogy az úton...

...a család kisgépe viharba kerül. Nem is akármilyenbe! Sötétség, szakadó eső, villámok, minden ami kell. Le is zuhannak annak rendje és módja szerint, de a pilóta kivételével mindenki sértetlenül megússza a kalandot. Vagy legalábbis első blikkre így tűnik. Otthon aztán fura dolgok történnek. Jim például a rendőrörsön elkap egy fegyverből kilőtt golyót a nélkül, hogy megsérülne, Stephanie pedig a sietést veszi túl komolyan, és eléri a 700 mérföldes sebességet. Aztán kiderül, hogy Daphne is hozott haza egy kis meglepit Brazíliából: a fiatal lány hallja mások gondolatait. Összeül a családi tanács, hogy megbeszéljék a fejleményeket.

Az igazat megvallva ez az első rész nem kifejezetten kötött le. Olyan, mint egy élő szereplős Hihetetlen család komoly háttérsztori nélkül. Oké, ezen a fronton változás áll be az epizód utolsó fél percében, és sejteni lehet, hogy lesz itt még valami akció, de ezen kívül csak egy valami egzotikus kis mellékzöngével megspékelt tipikus amerikai család még tipikusabb problémáit "izgulhatjuk" végig 42 és fél percen keresztül. Hiányzik a történetből az eredetiség, az izgalom, vagy a dráma, a két gyerek karaktere pedig kimondottan sablonos, helyenként idegesítő. Amennyire vártam ezt a sorozatot Julie Benz miatt, annyira kiábrándító volt Michael "Felpumpált" Chiklis, mint könyhatündérségéből magára találó egykoron volt férfias példakép. Remélem jó lesz az a bizonyos háttérsztori, különben a No Ordinary Family mehet a kukába!

Az epizód screenshotja:

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről