Nikita 01x01 Pilot

Ez a sorozat a CW másik újonc sorozata, amit mostantól minden csütörtökön/pénteken láthatunk. Azt hiszem ettől a sorozattól jóval többet várhatunk, mint a tegnapi Hellcats-tól. Már a maga a történet is jóval biztosabb lábakon áll, hiszen ezt a sztorit már nem egyszer feldolgozták, legelőször 1990-ben Luc Besson készített belőle egy egész estés akciófilmet franciaföldön, azonos címen, majd jött az amerikai verzió Point of No Return címen, de még sorozat is készült belőle, ha jól tudom, La Femme Nikita címen. A történet, annak ellenére, hogy már többször is feldolgozták, szerintem elég sok lehetőséget rejt magában, és ha ezt jól kihasználják a készítők, komoly esélyt látok arra, hogy az év újoncává váljon. De persze mielőtt bármit is elkiabálnék nézzük meg, hogy miről is van szó.

Tovább...

A történet középpontjában természetesen Nikita áll, aki, mint kiderül egykor bérgyilkos volt. Elkövetett valamit, ami miatt a börtönben kötött ki, ahonnan egy rejtélyes ember "megmenti" és a Division néven futó titkos kormányszervezet keretein belül kap egy második esélyt az életre. Gyakorlatilag ugyanez történik a másik főszereplőnkkel, Alex-szel, pontosabban rajta keresztül ismerjük meg ezt a folyamatot. De sajnos nem olyan egyszerű ez a második esély dolog, mivel bérgyilkosként és kémként kell élniük tovább. Segíts az országodon' felkiáltással. Nincs menekülési lehetőség, hiszen ahogy Amanda is megmondta, minden lift egy másik szobához vezet. 
Nikitának valahogy sikerül megszöknie a rendszerből, és három év után újra feltűnik, hogy szabotálja a szervezetet és a fiatalokat megmentse. A szervezet nem hagyja ezt olyan könnyen, egy egész egységet küld a kiiktatására, de azzal nem számolnak, hogy Nikitát ők képezték profinak, egyszóval nem lesz olyan egyszerű a dolguk. És itt kezdődik gyakorlatilag a történet. Nem igazán akarom lelőni a poénokat, ezért inkább csak általánosságban írok. : ) Valamint néhány szót a főszereplőkről.

A 45 percbe meglehetősen sok akciójelenetet zsúfoltak, amit valószínűleg csak a Pilot kedvéért csináltak, de azért remélem, hogy legalább ennyi lesz minden részben. De mindezek mellett a színészek szimpatikusak, és nem is olyan ismeretlenek. Maggie Q (Nikita) ismerős lehet a Mission Impossible III.-ból vagy a New York, I love you-ból. Lyndsy Fonseca (Alex) pedig a How I Met Your Mother című sitcom-ban alakítja Ted lányát, emelett feltűnt már több filmben (KickAss) és más sorozatokban is, mint a Született Feleségekben, a House-ban és a Heroes-ban is. Továbbá itt van az egyik férfiszereplő, Shane West, aki a Vészhelyzetben  kapott nagyobb szerepet, de Séta a múltba című filmben is játszott. 
Tehát mindent összevetve egészen nívós kis sorozatnak tűnik így elsőre, nekem nagyon tetszett, és újra csak azt tudom mondani, hogy remélem, hogy megmarad legalább ezen a minőségi szinten a sorozat. 

0
wouhn képe

A Pilot-ot elnézve tényleg

A Pilot-ot elnézve tényleg van ok a reménykedésre, nekem tetszett, amit az első rész hozott. Teljesen igaz, hogy ha tartják a színvonalat, akkor lehet jövője a sorozatnak. Egy ütős sztorival mindenképpen lehetne keresnivalója. A színészek is tetszettek, az igényesség pedig látszik a produkción. Jó volt.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről