Válasz a hozzászólásra

The Walking Dead 3x10 - Home

Ismét rekordokat döntöget külföldön a The Walking Dead. Óriási a sorozat népszerűsége, szinte minden élő ember ezt nézi. A – teljességgel felesleges – téli szünet utáni visszatérés tényleg vihar előtti csend volt, megalapozta a mostani epizód mondanivalóját. Szépen fokozatosan váltottunk ritmust, a végére igazi akciójeleneteket szállítottak nekünk, miközben rég nem látott szereplők is tiszteletüket tették.

Rick nem önmaga, ez a csoport többi tagjának is kiszúrja a szemét. A férfi teljesen megtört, ilyen állapotában alkalmatlan az irányításra. Halott feleségét látja, akit ezek szerint nem tud elengedni. Rick kivonja magát a kötelességek alól és elvonul Dzsungel Joe-t játszani a fehér ruhás nővel.

A másik táborban csillapodnak az indulatok, a Kormányzó azt kommunikálja az övéinek, hogy nem tervez semmiféle megtorlást a börtönnel szemben. Hiszünk neki?

Bekukkanthatunk Dary és Merle kalandjaiba, ahol a fiatalabbik Dixon hamar rájön, hogy igencsak rossz útra tévedt. Még mindig tartom, hogy Daryl a sorozat legértékesebb karaktere, ami ezúttal is nyilvánvalóvá vált.

A börtönön belül Glennel akadnak problémák. A koreai srácnak már az előző részben elgurult a gyógyszere, amire most rá akar tenni még egy lapáttal egy öngyilkossággal felérő hadművelet formájában. Szerencsére nem túl sokan támogatják.

Tyreese és baráti köre felszívódott. Lehet, hogy Rick kiborulása már túl sok volt nekik. Kár lenne a karakterekért, reméljük csak meghúzták magukat valahol máshol, de viszontlátjuk még őket.

A játékidő vége felé kezdtek bedurvulni az események, hiszen színre lépett a Kormányzó, aki egyik hősünket fejlövéssel tisztelte meg. Itt megjegyezném a sorozat egyik legszembetűnőbb gyengeségét, miszerint az összes karakter, beleértve a féllábú öregembert és a 12 évest is olyan kiválóan lőnek, hogy bármelyik olimpián megállnák a helyüket. Bezzeg, amikor tűzharcba keverednek ugyancsak értékes szereplőkkel, akkor szinte senki senkit nem talál el. Lehet, hogy a járkálók vonzzák a töltényeket?

Összességében egy jó hangulatú epizódot láttunk, amely azonnal folytatásért kiáltott. Az apróságokat leszámítva kiváló szórakozást nyújtott.

7

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről