A-fraid blogja

9/Az emberség külsőség kérdése?

Shane Acker rövidfilmjének feldolgozása, Tim Burton produceri segédletével, egy olyan egyedi poszt apokaliptikus jövőképet fest, mely elképesztően pesszimista, de a remény, a dolgok rendeződésének lehetősége végig meg van benne. Van rendes eleje és vége, még akkor is, ha történet epizódszerűnek látszik, talán rövidsége okán. Minden esetre érdekes témát feszeget, persze nem szembeötlően…

1..2..3..4..5..6...7..8..9..

8

12 majom

Nem hinném, hogy különösebben bemutatásra szorulna ez a film. Sokan ismerhetik ezt a 1995-ben készült sci-fi kultuszfilmet. 96-ban elnyerte a legjobb jelmez és a legjobb férfi mellékszereplő díját is. Az utóbbi Brad Pitt volt. Egy francia rövidfilm alapján
(Kilátóterasz:http://hu.wikipedia.org/wiki/A_kil%C3%A1t%C3%B3terasz) készült és talán a legjobb időutazással kapcsolatos film, amit valaha is láttam. Össze sem lehet hasonlítani, teszem azt az Időbűnökkel.

Itt folytatom!

8

Kamera által homályosan

Philip K. Dick kimondhatatlanul zseniális életművet hagyott hátra. Ennek egy újabb filmes megmutatkozása a 2006-os Scanner Darkly, mely az azonos című regény feldolgozása. Meglepően hű feldolgozása, mivel a filmszakmára sosem volt igazán jellemző az eredetihez való ragaszkodás.
Ennél a filmnél nem így van. De azt már most elmondom, hogy akinek nem tetszett a könyv, annak valószínűleg a film sem fog, mivel elég sajátságos a mondanivalója és az ábrázolásmódja is. Alapvetően nem túl izgalmas, mozgalmas és nem túl könnyen érthető.
Ellentétben mondjuk a Total Recall-lal.

O REC

8

Kövessetek minket Twitteren!

 

0

Carnivále 1x4 - Black Blizzard

Itt a különös vándorcirkusz történetének folytatása, melyben egy kicsit több dolgot megtudhatunk Babylonról, erről a félelmetes településről.
A titokzatos Főnökség is "megmutatkozik" és Justin élete is gyökeresen megváltozik.
Új epizód, kevés haladás, a rejtély tovább gyűrűzik.

A többit itt...

0

Legend of the Seeker 2x6 – Fury

A Kereső úgy néz ki, egyelőre nem alszik téli álmot, szóval került még anyag a Seeker-Szerdához.
Ez a következő rész, melyben (a cím szerint) elszabadulnak az indulatok. Korábbi bejegyzésemben azt írtam a sorozatnak ideje volna lendíteni egy kicsit, mert kezd laposodni.
Ebben a részben, mintha hozzá is kezdtek volna.
Kiderül pár érdekes dolog, nem egy túlbonyolított történet, de van neki veleje.

„And kill them all!”

0

A 109. utas(Passengers)

Arra gondoltam beveszem a listára ezt a filmet, hiszen még a SP indulása környékén egyszer már szerepelt rajta, de végül nem lett belőle semmi. Adódott egy lehetőség, hogy megnézhettem és eszembe jutott ez az elmaradás. Vettem a bátorságot és megtekintettem. Azt kell mondjam a film nagyon felemás érzelmeket ébresztett bennem. Amikor már a nyelvem hegyén volt, hogy:
Ezt a sza…!, akkor végül némi meglepetéssel szolgált.
Nem tudom eldönteni, hogy jó vagy rossz. Annyi biztos, hogy a rendező, Rodrigo García egy kicsit túlságosan körülményes volt.

De majd inkább itt folytatom…

5

Hálózat(Network)

Az egyik kedvenc filmemet hoztam ma nektek. Ez az 1976-os filmlegenda a Hálózat, melynek a forgatókönyvét Paddy Chayefsky írta, míg a rendező a kiváló Sidney Lumet volt. Számtalan díjjal jutalmazták az évek során, négy Oscar többek között, és a tagja a 100 legjobb amerikai filmnek is. Amennyiben ez nem hangozna eléggé meggyőzően, hagy mondjam még el:
Tényleg baromi jó film! :D

„I want you get mad!”

9