wouhn blogja

Lost 6x01-02 - LA X

Végre-valahára beindult a Lost-gépezet, rögtön egy dupla nyitánnyal. Úgy gondolom semmi okunk a csalódásra, a bevezető epizód pont olyanra sikeredett, mint a tipikus Lost részek.

Gyakorlatilag alig értettem belőle valamit, hogy mit miért csináltak, mi a végső cél, stb. Annyi viszont bizonyos, hogy ismét csak nagy hangsúlyt fektetnek az apróságokra, minden kis részlet számíthat majd a végelszámolásnál.

Nem túl spoileres információ, hogy sok régi szereplőt láthattunk újból. Vajon lesz még szerepük a későbbiekben vagy csak tisztelegtek az utolsó évad előtt?

Tovább...

0

Spartacus: Blood and Sand 1x01 - The Red Serpent

A 2010-es sorozatidény egyik újoncát szeretném ma bemutatni nektek, ami már nem is annyira új, főleg, ha a történetet nézzük.

Ki ne hallotta volna már Spartacus nevét. Filmek, sorozatok sokasága bizonyítja, hogy ez a mítosz elnyűhetetlen és mindig csinálni kell egy újabb feldolgozást.

Mindent összevetve nekem nem tetszett a bevezető rész, ezért igen nagy valószínűséggel nem fogom figyelemmel kísérni a továbbiakban.

De miért is...

0

Lost 6x00

Már elérhető a 6x00-ás epizód, amely laza 40 percben összegzi, hogy mit kell tudni a sorozatról. Nem az a hadarós fajta, inkább az 5. évadra helyezi a hangsúlyt, de azoknak is ajánlott, akik eddig nem követték nyomon a történéseket és belekukkantanának.

Megszokhattuk, hogy minden évad elején van egy 00-ás epizód, amely feltárja nekünk az előző évad történéseit fogyasztható idő alatt. Az tény, hogy az igazi mondanivaló és dráma elvész így, de legalább kaptunk némi Lost-ot a nagy nyitány előtt.

Ugyanis kevesebb, mint öt óra múlva már meg is lehet tekinteni az évadnyitót. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy kedvet csinálja a sorozathoz és bátorítsam azokat, akik nem mertek még belevágni, vagy nem ismerik.

Bátran állítom, hogy még soha nem láttam jobb sorozatot a Lost-nál. Nálam minden idők legjobb szériája, amely hála a jó Istennek még aktív és újabb részeket élvezhetünk hamarosan. Úgy tűnik ezentúl keddenként, vagyis szerdára virradóra várhatjuk az új részeket. Elvileg megszakítás nélkül fogják leadni őket, szóval nem lesz olyan, hogy kimarad egy hét.

Az évadnyitó dupla rész lesz, minden bizonnyal dupla élvezettel.

Szóval aki nem ismerné a sorozatot és szeretne valami egyedit és meghökkentőt látni, olyat amelytől leesik az álla, akkor bátran válassza a Lost-ot.

Fanatikusoknak még a 00-ás rész és a nemrég megjelent The begining of the end is kötelező darab. Előbbi semmilyen újdonsággal sem fog szolgálni azoknak, akik minden részt láttak, de mégis érdemes megnézni, hogy képben legyen az ember az évadnyitóig. Az utóbbiban inkább interjúkat és kulisszatitkokat árulnak el. Mint mondtam, ezeket az epizódokat kifejezetten a fanatikusoknak készítették. Azt hiszem sokan meg fogják nézni

Nem hivatalos infó, de a 6. évad 18 részes lesz, legalábbis az IMDB szerint, ami azért nem mindig tekinthető hiteles forrásnak. Csak a rend kedvéért. A hatodik szezon lesz az utolsó, végleg lezárja a történetet, így kerek egész lesz, remélhetőleg eget rengető és minden rekordot megdöntő fináléval.

0

Heroes 4x18 - The Wall

El is felejtettem említeni, hogy hamarosan véget és a Heroes 4. évada. Pontosabban már csak a finálé van hátra.

Az évadzáró előtti epizód várakozáson felüli teljesítményt produkált. Bevallom, nekem nagyon tetszett. Vagyis inkább vegyes érzelmeim vannak, mert két szálon futott a cselekmény, ebből az egyik meglátásom szerint pazar volt. Megjött a várva várt karakter-központúság és úgy tűnik most tényleg változni fog egy-két dolog.

Bővebben itt...

0

Battlestar Galactica - A teljes első évad

A Cylonokat ember készítette, de fellázadtak és átalakultak. Úgy néznek ki és olyan az érintésük, mint az embereké. Néhányat úgy programoztak, hogy azt higgyék magukról, emberek. Sok másolat készült; és van egy tervük.

Tudom, nem mai darab a Csillagközi Romboló első felvonása, de szükség volt hozzá, hogy minél jobban megérthessem a Caprica történéseit.

Talán annyi kulisszatitkot felfedhetek, hogy 3-szor indultam neki megnézni az egész sorozatot, de soha nem jutottam 3-4 résznél tovább, mert egyszerűen nem bírtam. A Syfy Channel új üdvöskéje, a Caprica sokat segített abban, hogy adjak még egy esélyt a BSG-nek.

Nem is bántam meg, mert egy egészen különleges sorozatnak lehettem szemtanúja. Aki nem ismerné, annak elárulom, hogy 4 évadon át szórakoztatta a nézőket és a DVD megjelenéseknek hála, minden részt magyar nyelven is élvezhetünk.

Spoileres tartalom következik...

0

Daybreakers

A vámpíros filmek legújabb generációjának egyik példányát tisztelhetjük ebben az alkotásban. Ha szépen és optimistán akarom kifejezni magam, akkor azt mondom, hogy egyre színesebb és változatosabb mozikat készítenek eme mitológia köré építve. Ha gonoszabb akarok lenni, akkor azt kell mondanom, hogy még egy bőr lehúzása történt meg az oly közkedvelt vámpírizmusról.

Mindent összevetve jó erős közepesre sikerült a film, némi odafigyeléssel lehetett volna sokkal jobb is. Ellenben sok-sok apróság tetszett, ezen jelenetek igényesek és ötletesek voltak.

Kattints ide az egész cikk elolvasásához...

5

Caprica 1x02 - Rebirth

Elkezdett nagyon lassan építkezni a sorozat. Szinte alig történt valami ebben a részben, ami nem feltétlenül baj. A történet, a mondanivaló, a mitológia egészen eredeti, ezért is tetszik annyira. Nagyon igényesen és logikusan fel van építve minden, még a legelhanyagolhatóbb apróságok is.

Tényleg képes elhitetni, hogy egy teljesen más civilizációba csöppentünk, egy olyan bolygóra, amely felettébb hasonló a miénkhez, de mégis más.

Tovább...

0