Lost 6x01-02 - LA X

Végre-valahára beindult a Lost-gépezet, rögtön egy dupla nyitánnyal. Úgy gondolom semmi okunk a csalódásra, a bevezető epizód pont olyanra sikeredett, mint a tipikus Lost részek.

Gyakorlatilag alig értettem belőle valamit, hogy mit miért csináltak, mi a végső cél, stb. Annyi viszont bizonyos, hogy ismét csak nagy hangsúlyt fektetnek az apróságokra, minden kis részlet számíthat majd a végelszámolásnál.

Nem túl spoileres információ, hogy sok régi szereplőt láthattunk újból. Vajon lesz még szerepük a későbbiekben vagy csak tisztelegtek az utolsó évad előtt?

Tovább...

Sokat kellett várni, hogy megtudjuk mi történt a bomba felrobbanása (ha ugyan felrobbant) óta, hőseink valóban kijutottak-e a szigetről, mintha mi se történt volna.

Az első képsorok még ezen feltevést támasztották alá, mivel Jack-et pillantottuk meg, ahogy a repülőgépen csücsül és bámul ki az ablakon, miközben a gép elhalad a sziget fölött, ami nem mellékesen az óceán fenekén tanyázik.

Vajon ez csak egy mi lett volna, ha ábránd? Vagy tényleg megtörtént? Esetleg meg fog történni?


A következőkben már kis csapatunk tagjai a szigeten tértek magukhoz.
Látszólag mindenki életben van, a létszám teljes és az év is stimmel. Visszakerültek a jelenbe. Juliet is feltűnt egy rövid időre. Gyakorlatilag meghalni hozták vissza az írók, ezzel felerősítve Sawyer minden haragját Jack iránt.

Jacob is megjelent, tiszteletét tette Hugo-nál. Elmondta, hogy ő maga halott és csak Hurley látja. Sayid élete nagy veszélyben van és csak úgy lehet megmenteni, ha elviszik őt a templomba, ahol annak idején Bent is meggyógyították.

Párhuzamosan folytak az események a „mi lett volna, ha” képsorral, ahol végigkövethettük, hogyan száll le a gép Los Angeles-ben és mi történik az utasokkal. Ezen a fronton nagy újdonságokról nem tudok beszámolni, igazság szerint a megfejtés még várat magára, hogy ezeknek a jeleneteknek mi közük van a valósághoz. Épp ezért nem is akarom részletezni őket.

Jacob halála után a Locke-nak kinéző valakiről kiderült, hogy maga a füst, aki immáron megszabadulva „láncaitól” haza kíván térni. Mi van?

Benjamin is ráébredt, hogy a Locke-szerzet csak kihasználta őt azért, hogy végezhessen Jacob-bal.

Eközben hőseink elérték a templomot, ahol megpróbálták megmenteni Sayid életét, látszólag nem sok sikerrel. Még a gyógyhatásúnak látszó forrás sem volt elég, Sayid meghalt. Közvetlenül az epizód végén feltámadt, pedig akkor már jócskán halott volt. Vajon mit történhetett?

Mindenesetre a többiek elég nagy készülődésbe kezdtek, amikor megtudták, hogy Jacob halott. Valamit nagyon titkolnak. Nem mellékesen félnek. Gondolom a füsttől.

Összességében egy remek évadkezdés, a megszokott stílus, a megszokott balladai homály.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről