Nagyfiúk (2010)

Nem sok olyan film van, ami annyira tetszik, hogy akár többször is megnézem. Főleg igaz ez az új vígjátékokra. De ezt a filmet már háromszor láttam, és minden alkalommal tudtam rajta nevetni. Azt hiszem ez Adam Sandler egyik legnagyobb erénye: filmjeiben olyan poénok vannak, amiken újra és újra nevethetek és a sztorik sem átlagosak. Így van ez a Nagyfiúkkal is. Fergeteges poénok és nagy igazságok 100 percben!

Mondhatjuk, hogy a Nagyfiúkban „nagyágyúk” szerepelnek. Hiszen a főbb szerepekre a rendező, Dennis Dugan (Férj és férj, Apafej, Kismenő) olyan színészeket kért fel, mint Adam Sandler (50 első randi, Spangol, Csontdaráló), Salma Hayek (Las Bandidas, Volt egyszer egy vadnyugat), , Chris Rock (A nőmre hajtok), Kevin James (Randiguru, Férj és férj), David Spade (Lúzer SC). De Adam Sandler mellől természetesen nem maradhat el Rob Schneider (Tök alsó, Tökös csaj) sem.
 
A film elején 1978-ban vagyunk egy iskolai kosárlabda meccsen. Döntő van, annak is az utolsó percei. 30 évvel később látjuk viszont a 78-as bajnoki csapat tagjait. De nem egy baráti összejövetelen, hanem régi edzőjük temetésén. De itt sem zajlik minden zökkenőmentesen, vagyis mondjuk, hogy nem hagyományos körülmények között....
 
A temetés után az ötösfogat és népes rokonságuk (feleségek, gyerekek, egy dadus és egy anyós) kibérelnek egy régi nyaralót, hogy együtt töltsenek egy hétvégét. A házat a leggazdagabb barát bérli, aki egy hollywood-i szuperproducer, Lenny Feder (Adam Sandler). Lenny felesége pedig Roxane (Salma Hayek) aki egy híres divattervezőnek számít, most is hivatalos egy divatbemutatóra, Milánóba. Két fiuk van, akik el sem tudják képzelni milyen az élet számítógépes játékok nélkül, vagy milyen csapból vizet inni, vagy mit lehet csinálni egyáltalán egy vidéki házikóban. Lányuk, Becky nagyon aranyos, gondozásba veszi az egyik játék során megsérült kismadarat és még hisz a Fogtündérben is.
Lenny egyik legjobb barátja, Eric szintén a családjával érkezik a nyaralóba. Velük tart a család kissé furcsa hangú kutyája is. Ericnek hatalmas titka van, melyet végül megoszt barátaival is, akik ki is húzzák a csávából. A férfinek és feleségének két gyermeke van, a kisfiú négyéves és még mindig anyatejet eszik.
A 78-as bajnokcsapat tagja volt még Kurt McKenzie, Rob Hilliard és Marcus Higgins. McKenzie (Chris Rock) terhes feleségével, fiával és anyósával érkezik a vidéki házba. A férfi egyébként egy igaz konyhatündér, főző műsorokból készíti a családjának az ételt, míg felesége dolgozik. Ezt persze anyósa is szóvá teszi, szinte folyamatosan, aki egyébként nem egy kedves öreg néni, inkább egy gonoszkodó, kissé „gázos” idős hölgy.
Rob és Marcus még nem állapodtak meg, vagyis Robnak már több felesége is volt, de eddig mindig válásba torkollott. Robnak egyébként van egy barátnője, aki kissé idősebb, mint ő maga. Három lánya is van, akik szintén meglátogatják a bandát a hétvége folyamán, sokak örömére.
Higgins még mintha fel sem nőtt volna, nincsen családja, de még barátnője sem. Az élete a folyamatos bulizásból és a csajozásból áll.
Összességében nekem nagyon tetszett a film, sokat nevettem minden alkalommal. Mindenképpen ajánlom, ha szereted Adam Sandlert vagy a vígjátékokat. Egy hideg téli estén különösen jól lehet egy ilyen filmen derülni, akár egyedül egy pléd és egy tál popcorn kíséretében, de a családdal vagy barátokkal is.
6

Egyetértek,  a film

Egyetértek,  a film nagyszerű, de nekem inkább egy bájos film a tényleges felnőttéválásról és a családról, mintsem vígjáték,de ettől függetlenül zseniális a film :-)

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről