Michael Jackson - Moonwalker

Michael Jackson elhunyt ugyan, de örökségét ránk hagyta. Most nem is feltétlenül erről a filmről beszélek. Hanem a zenéről, a táncról, az üzenetről, amit közvetített az embereknek.
Kitörölhetetlenül beíródott a zenetörténelembe, és az emberek szívébe is.

A Moonwalker egy nagyon régi film, még 1988-ban készült. Nem is igazán nevezném filmnek. Nagyon elkülönülnek a részek benne, egyáltalán nem homogén.
A főszereplő természetesen Michael Jackson, a fő gonosz pedig Joe Pesci, de nagyon elnagyolt és persze van még három fiatal srác is.
Ezt a filmet senki nem a színészi teljesítményekért fogja megnézni és eddig sem azért nézték meg. Van némi dokumentum jellege is, hiszen az első húsz perc a Change-el kezdődik, és igazából az ő életének fontosabb állomásait mutatja be a Jackson Five-tól az igazi sztárrá válásig.

Ezt maga a story követi, miszerint Michael megmenti a világot egy gyerekeknek drogot eladó férfitól és hadseregétől. Baromi gyenge történet, egyébként Jacko írta, de a megjelenítés, a zene, a beleszőtt klippek, a táncok koreográfiái, a hangulat megemelik a színvonalát. Egy varázslatos zenés film a Moonwalker.
A cím egyébként Michael Jackson sajátos táncstílusára vonatkozik. 
Szóval a film nem igazán jó, kissé elkapkodott, de aki szereti e férfiú zenéjét, az megtalál benne mindent, amire csak vágyik. Egy élet történetét, zenét, egy gyermek vágyát és álmait, az üzenetet, amit életében közvetíteni akart.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről