Mr. Magoo (1997)

Nagyon sok kedvenc Leslie Nielsen filmem van, de ez az egyik legnagyobb kedvencem! 1997-ben készült a Mr. Magoo című film, természetes, hogy Leslie Nielsen fergetegeset alakít benne. De nekem azért tetszik nagyon, mert családi film. Gyerekeknek, felnőtteknek és időseknek egyaránt tetszik a kissé esetlen, nem igazán jól látó Quincy Magoo figurája!

Tovább

Tényleg kihagyhatatlan! Nálunk nem igazán ismert, de Amerikában és Európa nyugati országaiban képregények és rajzfilmsorozatok dolgozták fel Mr. Magoo életét. Sajnos én még nem láttam Magoo rajzfilmet, de a vígjáték nagyon tetszett!

Ne ijedjünk meg attól, hogy a film rajzfilmként indul. Csak a főcímet mutatják be rajzfilmfigurákkal, utána már színészek alakítják a szerepeket. A főszereplő Quincy Magoo, azaz Leslie Nielsen. A Magoo család dúsgazdag, mert egy hatalmas konzervgyárat irányítanak évtizedek óta. Mr. Magoo életveszélyes kalandok sorát éli meg nap, mint nap amiatt, hogy az orráig sem lát. Szemüveget nem hajlandó hordani, így ő nem is értesül arról, hogy mennyi kalandot él meg nap mint nap.

Unokaöccse, Waldo (Matt Keeslar) és kutyája próbálnak vigyázni rá. Kik ki a saját módján. Waldo pl. az öreg úr autójának szélvédőjére ragaszt egy spéci üvegmatricát, amivel kb. 300szoros nagyításban látni a világot. Később ez is több poénnak a tárgya lesz... A kutyus imádnivaló. Folyton lesi gazdiját, elhúzza előle a bútorokat, vagy kikészíti a ruháit. Egy igazi kis őrangyal! Nekem a kedvencem a filmben!

Mr. Magoo szervezi meg és nyitja meg a kiállítást, ahol bemutatják a híres rubint, Kurisztán csillagát. Természetesen itt is történnek kisebb nagyobb ballépések. Véletlen sorozata képpen Magoo beszorul egy múmia mellé. Pont ezen az éjszakán két rabló próbálja ellopni az értékes drága követ. Mr. Magoo kiszabadul a kriptából, így a biztonsági felvételeken ő is látszik. Az FBI és CIA is az idős urat gyanúsítják az ékkő ellopásával! Közben a két bandita is összeveszik, így a kő ismét Magoo-hoz kerül, megjegyzem nagyon vicces körülmények között.
Megkezdődik az üldözés! Valaki a követ üldözi, vannak akik Magoo-t, Magoo pedig unokaöccsével és kutyájával az igazság nyomában járnak. Persze folyton slamasztikába kerülnek, minek következtében mi a hasunkat fogjuk a nevetéstől.

Az az egy biztos, hogy másfél óra önfeledt szórakozás vár arra, aki megnézi a Mr. Magoo című filmet! Családi filmnézéshez is kiváló választás, de egy zimankós hideg napon is felvidít majd!

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről