Mission: Impossible [1996]

Annak apropóján, hogy a héten mozikba került a Misson: Impossible Fantom protokoll arra gondoltam írok az  első három bevetésről. Képzeljétek el, hogy én még eddig nem láttam egyiket sem, így tartottam egy maratoni MI nézős napot. Azért nem láttam eddig, mert a főszereplő Tom Cruise jónéhány éve nem a szívem csücske, mégis azt kell, hogy mondjam nem bántam meg, hogy megnéztem ezt a filmet!

71367.gif.jpg

1996-ban forgatták a MI első részét, azaz jóval azelőtt, hogy Tom Cruise egyáltalán tudta volna mi az a szcientológia. Hősiesen bevallom, hogy én azóta nem követem a munkásságát, nem nézem meg a filmjeit, amióta többet olvashattunk arról, hogy milyenek a vallási nézetei, mint a filmszerepekről. A céget, és a Koktél én is nagyon szerettem, sőt az anyukám nagy Tom Cruise fan volt. Volt, mert mostanra ő is teljesen kiábrándult belőle...

Na megpróbálok elszakadni Tom Cruise viharos magánéletéről, lányának furcsa nevelésétől vagy vallási nézeteitől és megpróbálok csak Ethan Hunt karakterére fókuszálni. Tom Cruise egyébként nemcsak főszereplője, hanem producere is a négy filmnek.

112150_galeria_mission_impossible_04.jpg

A MI első részét Brian De Palma rendezte, és azt gondolom, hogy a négy rész közül az egyik legjobb lett. Persze ebben is művel szuperhősi dolgokat Ethan, de azért nem olyan elképesztőeket, mint a következő részekben. Ethan Hunt egyébként kém és a csapatával éppen egy bevetésen van, amikor is hiba csúszik a tervbe, melynek következtében a csapat minden tagja életét veszti. Legalábbis Ethan így hiszi, sőt a titkos kódokat tartalmazó lemez is eltűnik.

mission impossible SPLASH.jpg

Ethan persze teljesen kiakad attól, hogy minden csapattagot egy este alatt elveszett és ekkor megérkezik a rejtekhelyre Claire (Emanuelle Béart), akit szintén halottnak hitt. Először persze gyanakszik nőre, hiszen saját szemével látta meghalni, de aztán eloszlik a kétsége, és a nővel együtt próbálja visszaszerezni a kódokat és valamelyest talán bosszút is állni. Ehhez két "leszerelt" kém segítségét kérik, az egyik Krieger (Jean Reno) a másik Luther Stickell (Ving Rhames). Utóbbit érdemes megjegyezni, mert ő az egyetlen szereplő Ethan-en kívül, aki mind a négy részben szerepel.

Mission-Impossible-1996-BRRIp-550MB_Amzingcinema-Screenshot-4.jpg

Ethan felveszi a kapcsolatot a személlyel, aki megakarta venni a kódokat rejtő lemezt, sőt magát a lemezt is visszaszerzi egy nem akármilyen trükkel. Már már sikeresnek tűnik az akció, amikor ismét feltűnik egy régi ismerős, az egykori csapatfőnök, Jim Phelps (Jon Voight). Innentől kezdve már elég egyértelmű, hogy ki volt annak idején a tégla, de higgyétek el, hogy Palma és a forgatókönyvírók jócskán rejtettek el fordulatokat és nem várt eseményeket a sztoriba.

Gondolom a film betétdala mindenkinek ismerős, nem meglepő módon a trailer alá is ezt a bizonyos dalt vágták:

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről