A Maflás (Here Comes the Boom)

Ritkán tudom rávenni magam, hogy vígjátékot nézzek. Ennek okát már többször is kifejtettem.Nagyon kevés jól sikerült alkotás kerül ki mostanában a műfajban. Néha-néha bele lehet szaladni egy két jobb darabba, de egy igazán jó komédia, ritka, mint a fehér holló.
Ez sem a fehér holló-kategória az biztos, de egy a jobban sikerült alkotások közül.

Egy jó vígjátékhoz nem kell sok minden.
Elég egy egyszerű történet, humorérzék és pár alkalmas komikus. Mostanság ez a kevés sem nagyon szokott összejönni és ennél a filmnél sem tökéletes minden. De azért pár dolog klappol.
Kevin James a húzónév, aki most egy fásult tanár bőrébe bújt. Biológiát tanít egy hétköznapi középiskolában, ami viszont komoly anyagi gondokkal küzd. Megszorító intézkedéseket kell bevezetni, aminek egyenes következményeként megszűnik az iskola zenekara, melyet jó barátja, az idős és elhivatott tanár, Marty (Henry Winkler) vezet. Ezzel veszélybe kerül az állása, pedig hamarosan apai örömök elé néz a csupaszív ember.
Scott (James) elvetemült ötlettel áll elő.
Ketrec harcolni kezd, hogy összeszedje a költségvetésből hiányzó összeget és megmentse barátja munkáját és a zene szakkört. Azt hiszem, felesleges hangsúlyozni az alapötlet abszurd mivoltát.
A sztori meg is lenne, nem is rossz, sőt!

Nem nevezném az alkotást humorhiányosnak se, de azért ne várjunk fergeteges poén-esőt, mert bár akad pár vicces helyzet, egy-két jobb benyögés, de azért ez mégsem fogja eufóriába kergetni a vígjátékok kedvelőit. Viszont a mostani gyenge komikus mezőnyben, ez egy tisztességes produkció.
Jól el lehet vele szórakozni, nem unalmas és képes víg perceket okozni, azonban nem mentes a sablonoktól. Tipikus ’underdog’ sztori, amiben a gyenge, béna, esélytelen főhős végül diadalmaskodik, és minden rendbe jön. Szóval nem fog meglepetést okozni.
Az elmaradhatatlan romantikus szál is jelen van, tök feleslegesen. James Salma Hayeknek csapja a szelet. Nem értem mi szükség van ezekre, enélkül már nem is készülhet mozifilm?

Szóval egy jó közhelyes darab, de el lehet neki nézni, az alapötlet remek, nagyon tetszetős.
A bunyókat is jól megkoreografálták, mi több, elsősorban a humornak rendelték alá őket, ami csak jót tett az összképnek.
A végjáték kivételével ez meg is állja a helyét, mert az sajnos a leggusztustalanabb hollywoodi mintát követi.
Lényegében a színészi játék megfelel a műfajnak és a színvonalnak. Leginkább a mellék-és epizódszereplők viszik a prímet.
Főleg Winkler remekel, James azonban elég satnya.
A maflás jól lovagolja meg napjaink egyik legnépszerűbb küzdősportját és képes volt a fonákjáról bemutatni nekünk. Valamivel erősebb poén-készlettel "nagyobbat ütött" volna el, de ne fanyalogjunk állandóan.
Ez így egy jobb produkció, amiből már a közepeset is meg kell becsülni, amilyen hulladék mostanság a minőség. James ketrecharcos bohózata méltó a figyelemre, még ha csak egyszer is.

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről