Gru 2 (Despicable Me 2)

A Gru 2 elsősorban a gyereknevelés nehézségeire fekteti a hangsúlyt, és próbálja vicces formában feltüntetni ezt az alapjaiban véve nehéz küldetést. Főhősünk legfőbb feladata, hogy kordában tartsa a kamaszodó Margót és Edithet a küzdő sportok megszállottját. És persze ne feledkezzünk el az imádnivaló Ágnesről sem, aki igen élénk fantáziával lett megáldva, ezt igazolja az is, amikor kifejti Gru mitől fiú. A film egyéb cselekmény szála már csak hab a tortán. A minyonok pedig ismét elsöprő sikert arattak.

http://www.youtube.com/watch?v=c8wQJ-k3u-E

rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin
forgatókönyvíró: Ken Daurio, Cinco Paul
producer: Janet Healy, Christopher Meledandri
vágó: Gregory Perler
szereplők:
Steve Carell (Gru hangja)
Miranda Cosgrove (Margo hangja)
Elsie Fisher (Agnes hangja)
Dana Gaier (Edith hangja)
Kristen Wiig (Lucy Wilde hangja)
Ken Jeong (Floyd hangja)
Russell Brand (Dr. Senkiházi hangja)
Steve Coogan (Silas Kosülep hangja)
Benjamin Bratt (Eduardo hangja)

Az első rész egyedi történetéhez képest a második kicsit sablonosra, kiszámíthatóra sikerült. De ez kicsit sem csorbítja a film sikerét, hiszen szórakoztató, pörgős és vicces, kicsiknek és nagyoknak egyaránt felhőtlen kikapcsolódást nyújt a hét bármely napján.
http://www.youtube.com/watch?v=qf3g5hco1yw

A hírhedt bűnözőből kertvárosi apukává avanzsált Gru, a legális dzsem és zselé iparban próbál kibontakozni, neveli a három örökbefogadott gyerekét, ami lányos apukaként sokszor idegőrlő feladatnak tűnik.

Ezt az idilli hangulatot borítja fel egy komplett kutatólabor elrablása, ugyanis az Anti Gonosz Liga az ügy felgöngyöléséhez az exgonosz Gru segítségét kéri (hiszen mint tudjuk, komoly szakmai tapasztalattal rendelkezik ezen a területen), aki kis habozás után elvállalja a feladatot. Társául kapja a tehetséges, de túlbuzgó Lucy Wild-ot, aki mellesleg rajong Gruért. Ők ketten beépített ügynökként a helyi bevásárlóközpont cukrászdájából tartják szemmel az ott dolgozókat, ugyanis egy meg nem erősített információ szerint a gonosztevő itt tanyázik, és meglepő módon a világ elpusztítására készül.

A randizgatás és a szerelem is komoly kihívásokat tartogat Gru a számára, emellett pedig meg kell küzdenie a fura, macsó gonosztevővel, és a vértyúkjával. Az alkotók nem hagytak üres járatokat a filmben, az idétlenkedő minyonok mindenhol ott voltak és minden holtidőt kitöltöttek, így egy pillanatig sem unatkozhattak a nézők. Egy-egy kacagós jelenet után még azt is megbocsájtottuk, hogy néha már túl gyerekesre sikerült a film.
Nehezményeztem, hogy Dr. Senkiházinak nagyon kevés szerep jutott, de hatalmasat szólt az a néhány jelenet, amiben felvillant.

A film cselekménye pörgős, mégis egyensúly és harmónia van a különböző szálon futó cselekmények között. Cuki karakterekkel, szerethető történettel, poénokkal és minyonokkal az alkotók ismét a szívünk közepét célozták meg. Egy szerethető, csupaszív filmet kaptunk, méltó folytatása az 1. résznek, ami mostanában ritka a film és az animáció világában.

A minyonok pedig egyszerűen imádnivalók, ahogy a végfőcím is bizonyítja önmagukban is szórakoztatóak. Szerencsére úton az egészestés filmjük, ahol garantált a minyon áradat.

Érdekesség:
Az egész világon óriási siker a Gru 2, amelynek az eddigi amerikai bevétele közel 280 millió dollárnál jár. A fura kinézetű minyonok a McDonalds Happy Meal menüjének választható ajándéka volt, de más cégek is ráálltak a sárga figurák sorozatgyártására. A Big Boys Toy Store által megálmodott és a Kevin Magic Lam tervezte DC és Marvel álarcaiba bujtatott ördögfiókák grafikái közül néhány.

X-Men

Star Wars 

Kedvin Magic Lam alkotásai:


9

 

smileyheartcoolkiss

 

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről