Cinderella's Sister - Hamupipőke testvére

A koreai sorozatokról tudni kell, mármint a szerelmetes fajtájáról, hogy a legtöbbjükre ráhúzható egy sablon. Van két főszereplő, akik részesei egy szerelmi három-, de még inkább négyszögnek. (A másik két ellenpont közül legalább egy lehetőleg gyerekkori barát legyen.) A párocskánk az első részekben gyűlölik egymást, aztán kezdenek egymásba szeretni, és az utolsó egy-két részben ezt a másiknak is megmondják. A vallomásig többször is maaajdnem összejön nekik a dolog, de a fő gonosz ezt mindig megakadályozza. A negatív figura lehet valamelyik másik tagja a sokszögünknek, vagy a főszereplők egy közeli családtagja: apa, anya, testvér vagy nagyszülő. Mire végre eloszlik az összes félreértés, és a fiatalok egymásra találnak, addig a részek többségét végig sírták és/vagy veszekedték, miközben mindenki nagyon szenvedett. Ha a történet vígjáték is, a felállás akkor is ugyan ez, csak néha van benne nevetgélés is, plusz néhány poén. Na ez az általános leírás Hamupipőke nővérére is igaz.

A tartalomból:

Song Eun Jo (Moon Geun Young, a kedvenc ázsiai színésznőm) 14 éves, az anyjával (Song Kang Sook - Lee Mi Sook), annak pasijával (Mr. Jang) és egy befogadott kisfiúval (Han Jung Woo - Ok Taec Yeon) él együtt. Mr. Jang egy munkanélküli, alkoholista "mintaapa", aki ha túl sokat iszik, akkor Kang Sook-ot megveri. Amikor betelik a pohár a nőnél, akkor dobbant, maga mögött hagyva a lányát és a kisfiút.

Kang Sook elkeveredik egy másik városba, ahol kisebb összetűzésbe kerül egy Hyo Sun (Seo Woo) nevű kislánnyal, aki történetesen egy tehetősebb család egyetlen lánya - egyedülálló apával a családfő szerepében. Na hát ugye mondanom sem kell, hogy Kang Sook behálózza Goo Dae Sung-ot (Kim Gab Soo), aki először magukhoz vezi Eun Jo-t, aztán elveszi az asszonyt és örökbefogadja a lányát. Azért a boldog család nem minden tagja egyformán boldog. Dae Sung halál boldog az ő új feleségével és lányával, és Hyo Sun is halálosan szerelmes az új anyukájával. A gond inkább a másik ággal van, mert Kang Sook mindent a pénzért csinál, Eun Jo-nak pedig már annyira elege van az anyja hülyeségeiből, hogy el akar szökni. Az új édesapa az, aki meggyőzi a mogorva, magának való fiatal lányt, hogy maradjon velük. Azért lehet köze van ehhez a családdal élő és a borászatukban dolgozó fiatal fiúnak, Hong Ki Hoon-nak (Chun Jung Myung) is. Na és ő a baj forrása. Mert hogy Hyo Sun szerelmes belé, neki viszont az új lány, Eun Jo tetszik.

Ázsiai sorozatokból kihagyhatatlan az időugrás is, na itt egy röpke 8 évet ugrunk, amit Ki Hoon tanulással töltött, távol a családtól. Ez idő alatt a lányok felnőttek: Hyo Sun apa pici hercegnője maradt, aki néha úgy néz ki, mint egy ahjumma (öregasszony) a hosszú szoknyáiban, máskor meg inkább a könnyűéletűekre hajaz a minibnél is minibb shortjaiban; Eun Jo pedig Dae Sung jobbkeze lett a borászatban, de a természete semmit sem változott. Minden gondok forrása, Ki Hoon visszatér a Goo családhoz, és segíteni akar a cégnél, de igazából csak bajt okoz. Nem is annyira ő, mint az édesapja, és a féltestvére.

Felbukkan Jung Woo is, aki az eltelt nyolc év alatt már megjárta a sereget is, és fogalmazzunk úgy, hogy rendesen kikupálódott. Munkát kapott a borászatban, Ki Hoon szobatársa lett, és miután Eun Jo végre rájött, hogy ez a Jung Woo az a bizonyos kiskölyök Jung Woo, a lány igazi támaszává és segítőjévé válik, amire a Hong család akciói miatt szüksége is van. (Egyébként a Jung Woo-t alakító Taec Yeon nem kifejezetten színész, hanem a 2PM nevű együttes tagja.)

Hamupipőke nővéréről többet nem árulnék el. A szereplők kűzdenek a borászatért, egymásért, egymás ellen, mikor éppen hogy. Az elején írtam a klisékről, és lehet, hogy ez kicsit negatívnak tűnt, de aki szereti az ilyen szenvedve szeretős filmeket, annak ez is tetszeni fog. És már készül hozzá a magyar felirat  is, hátha ez meghozza valakinek pluszban is a kedvét :]

0

Nagy kár, hogy a 12. rész

Nagy kár, hogy a 12. rész után nem folytatták a fordítástsad

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről