Drágán add a rétedet! 2010

Nem számítottam semmire, mikor betettem a lejátszóba ezt a filmet. Egy klisé, amerikai vígjátéknak gondoltam. Nem is tévedtem nagyot, de ennek ellenére is tetszett. Voltak benne poénok, cuki kisállatok és jól sikerült jelenetek is. Egy hideg téli napon akár a családdal is nyugodtan fogyasztható a Drágán add a rétedet című vígjáték!

Először el sem tudtam képzelni, hogy az általam dívának tartott Brooke Shields, hogyan fog összepasszolni a kissé ripacs Brendan Freaserrel. De kiderült, hogy nem is olyan rossz párosítás. Brooke ugyanolyan szép, mint a Kék Lagúnában vagy a Rúzs és New Yorkban volt. Brendan jó pár kilót felszedett az Őserdő hőse, és a Múmia óta. De sokak szerint, még mindig charme-os. Nelkem mondjuk nem az esetem, de hát kinek a pap, kinek a papné...
 
A filmet egyébként Roger Kumble rendezte, ami számomra azért furcsa, mert a Drágán add a rétedet teljesen más kategóriájú film, mint a Kegyetlen játékok. A sztori nagyjából annyi, hogy a Sanders család új városba költözik. Mondjuk inkább, hogy egy jóval kisebb városba költözik, mint ahol eddig éltek. Teszik ezt amiatt, mert a családfő, Dan új állást kap a cégénél. Elméletileg egy évig kellene itt lakniuk, a feleség és a fiú már most visszaszámolnak.
 
Dan egy „zöldcégnél” dolgozik, ahol elvileg a környezetvédelem nagyon fontos. Látszólag. A film folyamán kiderül, hogy Dan főnökét jóval kevésbé érdekli az erdő és az abban lakó kis állatok, mint az a sok pénz, amit egy új lakópark kiépítése hozhat. Csak azzal nem számol, hogy ezek az állatok nem buták. Mondhatnánk, hogy bosszút esküdnek Dan ellen. Ezt úgy kell érteni, hogy minden létező módszerrel megpróbálják az őrületbe kergetni. Lesznek itt bűzös borzok az autóban, átállított viráglocsoló, Toi-toi Wc-be szorulás, autóbaleset... És ez még csak a kezdet, higgyétek el nekem!
 
Senki nem hiszi el, hogy Dan ellen az állatok esküdtek össze, őrültnek hiszik. Még saját családja sem hisz neki. A felesége pszichiáterhez küldi. De a kezelés sem úgy sül el, ahogyan kellene. Hála egy mosómedvének, egy mókusnak és egy hódnak.
 
Miközben Dan és az állatok harcban állnak, addig a fia szerelmes lesz a helyi legnagyobb környezetvédő lányba. Akinek szimpatikus a fiú, mindaddig amíg kiderül, hogy ki is az apja és mivel foglalkozik.
Szerintem mindenképp érdemes megnézned, mert másfél óra nevetés garantált. Azoknak kötelező, akiknek tetszettek a Doolitle filmek, mert az állatok itt is nagyon aranyosak és viccesek. Családi filmnézésre is tökéletes választás! Akár gyerekekkel is megnézhető! Jó szórakozást!
 
3

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről