The Mentalist 6x08 - Red John

Történelmi ez a mai nap. Egy kis semmitmondónak tűnő november végi epizód jelent óriásit a Mentalista rajongói számára. Nincs több köntörfalazás, nincs több félrevezetés. Megtudtuk, hogy kicsoda a szinte isteni szintre emelkedett sorozatgyilkos, Red John. Patrick Jane nemezise, aki sok-sok évvel ezelőtt végzett a családjával végre felfedte magát.

Nem sűrűn foglalkozunk ezzel a sorozattal itt a portálon, pedig egy ideje már megér egy misét. A 6. évad eddigi fejleményei hétről hétre nézőssé tették számomra a szériát. Kizárólag Red Johnnal foglalkoztak az elmúlt 7 részben, nem volt semmi mellébeszélés, unalmas nyomozgatás. Azt kaptuk, amit már évekkel ezelőtt meg kellett volna kapnunk.

Aztán eljött ez a nap. Aki nem tudja még az igazságot az ne is olvasson tovább!

A Mentalista mindenható ura, Bruno Heller többször elmondta, hogy Jane listája nem félrevezetés, valóban az azon lévő személyek egyik Red John. Elég sok magyar és külföldi oldal foglalkozott a rejtély megoldásával, összeszedték a bizonyítékokat, minden tényt, amit erről a gyilkosról eddig tudtunk. Volt nagyon sok rajongói teória, mindenki esküdözött, hogy neki van igaza.

Véleményem szerint a készítők sem tudták a kezdetektől, hogy kicsoda Red John. Ebből adódóan a válasszal egész biztos, hogy nagyon sokan nem lesznek elégedettek.

Red John nem más, mint Thomas McAllister seriff. Ő ölte meg Jane feleségét és kislányát. Ő felelős mindenért, utána nyomoztak annyian az évek folyamán.

Patrick pedig megkapta a maga bosszúját, saját kezűleg vetett véget a férfi életének.

Hogy ezután milyen lesz a sorozat folytatása? Az biztos, hogy nagy változások elé nézünk. Hogy az embereket mennyire fogja érdekelni ezt követően az már más kérdés.

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről