A Föld inváziója – Csata: Los Angeles

A március egyik legjobban várt mozifilmje a Föld inváziója – Csata: Los Angeles. A plakátok és az előzetesek alapján bárki kitalálhatja, hogy milyen filmre is kell számítanunk. A készítők kemény fába vágták a fejszéjüket, hiszen az utóbbi időben nem sok katasztrófafilm tudta elkápráztatni a mozilátogatókat. Ettől a filmtől se várjunk megváltást, egy közepes alkotás, amely a szimpla szórakoztatáson kívül nem sokat nyújt.

Azt hiszem a legnagyobb baj, hogy elcsépelt jelenetekkel tűzdelték tele a filmet, nem nyújt semmi eredetit. Ráadásul még helyenként kifejezetten idegesítő is, amit a „kiképzett” katonák művelnek.

De ne menjünk ennyire előre. A rendezés jogát a fiatalabb generáció egyik képviselője, a dél-afrikai Jonathan Liebesman kapta meg, aki eddig jobbára csak közepes horrorfilmekkel vetette magát észre. Most egy egészen más műfajban kellett megállnia a helyét, amely nem sikerült maradéktalanul.

Az viszont biztos, hogy a főszereplő kiválasztásánál a castingosok odatették magukat, mert Aaron Eckhart nagyon jól illeszkedett a történetbe. A sármos színészt leginkább a Sötét Lovagból ismerhetjük, ahol Harvey Dent-et keltette életre. Egyedül az ő alakítása tetszett, szépen hozzátette a magáét, hogy értékelhető szinten tartsa a produkciót.

A sztori nem túl kifinomult. Jönnek a csúnya és gonosz űrlények, akik előbb gyarmatosítanak és utána sem kérdeznek. A NASA-t mindenképp dicsérnünk kell, mert sok millió dollárból gazdálkodnak évente, de a behatolókat csak akkor vették észre, amikor már tüzet nyitottak. Hamar rá kellett jönnünk, hogy a támadók sokan vannak, felkészültek és szervezettebbek nálunk. Az egész konfliktust a hadsereg szemszögéből mutatják be nekünk. Főszereplőink szinte kivétel nélkül mind katonák, akiket kivezényeltek a terepre.

A személyes ellentétek nem hiányozhatnak. A készítők megpróbáltak némi drámaiságot belevinni a filmbe, amely leginkább a főszereplőhöz köthető, aki egy korábbi bevetés során „hagyta” meghalni katonáit. Legtöbbször olyan piti dolgokon megy a szájtépés, amely egyáltalán nem illeszkedik jól a mondanivalóba. Ráadásul minden elcsépelt jelenetet és szituációt megtalálunk itt, amely már más filmekben sem tetszett.

Sőt a tökéletesen kiképzett amerikai katonák szinte mindegyike úgy viselkedik, mint valami kislány. Értem én, hogy félnek és nem ilyen helyzetre készítették fel őket, de még egy tanyasi parasztban is több az életösztön, mint egy némelyik fegyveres fiatalemberben itt.

A legnagyobb baj, hogy a készítők meg sem erőltették magukat, hogy valami maradandót alkossanak. A dialógusok többsége értelmetlen, a drámai jelenetek teljesen feleslegesek, ráadásul még csak meg sem próbáltak semmi extrát belepréselni a moziba. Csak haladunk előre a történetben, egyik akciójelenet követi a másikat, míg végül elérünk a végére. Egyszerűen annyira szürkének éreztem az filmet, hogy folyamatosan nézegettem, mennyi van még hátra belőle.

Úgy nagyjából a feléig azt se nagyon lehetett elmondani, hogy látványos lenne az alkotás. Tény, hogy a harcteret jól megcsinálták, elhittem, hogy egy harcmező kellős közepén vagyunk, de a science fiction hatás valahogy elmaradt. Valamivel többet szerettem volna látni a betolakodókból, akik ennyi erővel észak-koreaiak is lehettek volna, túl sok különbség hiányában. Persze pont az volt a lényeg, hogy teljes mértékben a földiek szemszögéből mutassák be a problémát úgy, hogy mi semmit sem tudunk a földönkívüliekről, de azért valamivel több kiderülhetett volna. A középrész után valamivel javult a helyzet, láthattunk már egészen jól megkomponált csatajelenetet, ahol a robbanásokat megspékelték valami extrával.

A végjáték arra enged következtetni, hogy meg fogjuk kapni a folytatást, amely méltóképpen lezárja a történetet.

Összességében egy teljesen átlagos katasztrófafilm, amely nem hoz semmi újat a műfaj szerelmeseinek. Egy teljesen szürke és felejthető alkotás, amit valamiképp feldob a főszereplő játéka. Egyszer meg lehet nézni, de egy mozijegyet nem biztos, hogy megér.

5

Huuuuuuuuu na most aztán

Huuuuuuuuu na most aztán leírtad,hogy alig vagy elfogult. Minek ilyen semmi vélemény mit amit firkantottál?

Ez mozi és mint olyan a szórakozásért van nem pedig tudományos magyarázatokat belemagyarázni.

A NASA persze,hogy nem látta mert álcázták magukat-persze az se zavarjon,hogy már a földről sem látták látótávolságon belűl.

Mint film nagyon is jó nem mellesleg leűltet a moziba.

Ezt sok,sok Oxcaros filmnél  nem tudják elérni.

 

No ennyit erről.

Én egyet értek a kritikussal

Én egyet értek a kritikussal :) Sőt szerintem a film 1 raká szar...

Ha neked ilyen 1 jó film,

Ha neked ilyen 1 jó film, akkor milyen egy borzasztóan gyenge? Szánalmasan rossz film

Ember, te ezt most mind

Ember, te ezt most mind komolyan leírtad?! Annyi közöd nincsa filmkritikához, mint a TV2ben múltkor megjelenő csoda filmkritikusnak, annak a senkinek, aki a Batman filmről beszélt... Öregem, ezt ne nevezd írásnak. A filmekről meg annyit sem tudsz, mint egy ötödikes. Szerintem ezt hagyd abba, mert csak bohócot csinálsz, mi vagy te szabad bölcsész vagy filozófia szakos unatkozó ifjú felnőtt?:D Komolyan mondom, 2-3 kritikát olvastam eddig tőled, de csapnivalóak, szubjektívitás teljesen, nem tudom te mire vágysz? Rózsaszínhancurozó kiscicákra meg sok-sok biboldóra?:D Bahh. Vagy a szivarozó vicces californiai néger srác, aki még megveri az űrlényeket és kis havarját, az ateista zsidó informatikust várod, akik megmentik két szivar között a világot? Vagy egy Skyline szintű komolytalanságot és fénnyel gyilkolászó óriás robotgorillát? Ez az elmúlt évek legjobb UFO-s filmje és engem nem is érdekelnek jobban az űrlények, egyébként a boncolási jelenetnél eléggé közel kerülhettél, illetve rengeteg technikai infót elmondanak, amit megfigyeltek róluk. Ahelyett, hogy a órád nézted volna, esetleg a filmre koncentrálhattál volna...

Szerintem a kritikus teljesen

Szerintem a kritikus teljesen jól leírta a filmet. Nem mond többet mint amit kell ezzel nem elrontva azok élményét akik még nem látták a filmet, továbbá tényleg nem egy nagy alkotás.

Nagyon lapos és tényleg sok az elcsépelt rész.

Nincs benne eredetiség hisz mindannyian láttunk már kezükre fegyvert operáló félrobot ürlényeket leigázni a földet. A katonák tényleg szarok és sírnak végig.

Nem kell fényezni azt ami nem jó, persze ettől még tetszhet embereknek, a másik meg az ha nemtetszik az írás akkor mutasd meg hogy kell, elolvasnám tényleg...

Igaza van a kritikusnak, a

Igaza van a kritikusnak, a film egy rakás szar, a jelenetek elcsépeltek, a színészi játék nagyon gyenge, és hülyeségekről beszélgetnek 0 iqsoknak való film. Ettől szarabb csak a függetlenség napja volt, ahol pc-n írtak vírust az ufók védelmi rendszere ellen. A benzinkutas rész nagyon gagyi, "a katona mindig kitart" aranyköpéstől majdnem befostam. Az ufok minden rádiós távközlést bemérnek, de tvadás (ami az egyik legkönnyebb bemérni) az mindig van, és a helyszínen filmmeznek a hős tvcsatornák.

Nem a cikk írója az elfogult

Nem a cikk írója az elfogult hanem Ti, akik ezt a borzalamat JÓ filmnek hívjátok

A kritika írója azt

A kritika írója azt feltételezte, hogy nem csak agyhalottak járnak moziba és az átlagnak van annyi igénye, hogy a totális baromságokat, logikai buktatókat észreveszik egy filmben...a kritika teljesen jogos. Egy sci-fi akkor az igazi, ha értelmes, intelligens. Ilyet már évek óta nem láttam.

Kedves Marlo! Nem tudom, hogy

Kedves Marlo!

Nem tudom, hogy te ugyan hol lehettél a film alatt...., de ha a boncolásos jelenetet tudtad csak megemlíteni, akkor tényleg a lényeget fogtad meg. Mert tényleg sok-sok zseniális megfigyelés kellett ahhoz, hogy rájöjjenek a gyenge pontjukra. Megbököm itt hátha meghal, nem jó, bökjük meg itt. "Mi van ha a vére savas? ugyan ez idegen lény nem az alien!" .  Ehhez hasonló párbeszéddel asylum film is lehetett volna, csak ennyi mentette meg attól, hogy az a sz@r jelenet ne röhejes legyen. Persze ez nem is sikerülhetett volna állatorvos nélkül, hiszen ha nem emberi a kinézet akkor tuti állat.

Az a megfigyelés is remek volt: "ezek drónok!", tényleg? Csak nem a szanaszét heverő kábelekből és áramkörökből jöttek rá? Ezt észrevenni .... !

Ja és a szubjektivitás ugyanúgy minden embernél létezik szerintem, mert aki nem a saját mércéje szerint kiritzál (ahogy szerintem azt te is tetted), az egy droid, mert csak annak nincs érzelme, amikre elvileg ezek a "gyöngyszemek" hatni szeretnének!!!!

" 'cause this is how we roll..."

Hát emberek, akkor tudok

Hát emberek, akkor tudok nektek való filmeket, meg műsorokat... Illetőleg ajánlom, hogy nézzétek meg a filmeket... ez pedig továbbra sem kritikai elemzés, hanem egy halandzsa... Egyébként egy apró kérdés, te hogy csinálnál a valóságban? jah te sehogy, te "meggúgliznád" hátha ott van valami. Az meg, hogy drone... Kitalálom, tipikusan olyan emberkék vagytok, akiknek nem jött át a Cloverfield hangulata sem... De tudod mit, hozom a színvonalatokat. Ha ennyire nem tetszik nektek, akkor csináljatok jobb filmet:D:D:D

A-fraid képe

A kritika szubjektív műfaj.

A kritika szubjektív műfaj. Pont az a lényege, hogy a kritikus nem objektív, a saját szemszögéből, a saját véleményét közli. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem lehet objektív szempontokat figyelembe venni.
Pl. egy Trash movie-t, nem kezelhetünk mainstream moziként.
A vélemények különbözősége, nem katasztrófa!

Akinek nem jön be a film,

Akinek nem jön be a film, nézze a VV-t az aztán az élvezet :D :D :D

Pontosan levan írva a film, a

Pontosan levan írva a film, a kritikában. Én azon gondolkodtam, hogy nem-e Uve Boll rendezte és színezte ki az eredeti forgatókönyvet. Ez egy olyan szintű "alkotás". A szinészi alakítás jó benne (80%-ban). Harmad rangú movie.

Sajnos, nem hozzáértő "emberek" még szerethetik.

 

 

A VV4-nél azért tényleg jobb! :)

Tanyasi paraszt? Én ma néztem

Tanyasi paraszt?

Én ma néztem meg szerintem nézhető.

Aki ezt a cikket írta biztos rengeteg bevetésen vett már részt.

:D

Mert te aztán gondolom

Mert te aztán gondolom rengeteg harci bevetésen vettél részt!

A tanyasi paraszt a hülyegyerekre jellemző, akit elvileg arra képeztek ki, hogy ne legyen ilyen gyík és ne az osztagát lője szét.

" 'cause this is how we roll..."

Hát maximálisan egyet kell

Hát maximálisan egyet kell értenem a kritika irójával. szinte minden pontban, hihetetlenül vártam ezt a filmet és akkora csalódás volt mint a feláldozhatók, ebből még jómagam is többet hoztam volna ki. Egyszerűen egy C kategóriás filmnek jobb sztorija van, a látvány a rakétázások ha nem lennének a film szó szerint egy nagy nulla lenne, egyszerűen én is végig néztem h mikor lesz már vége, hányinger 1 film..

mondjuk  nem tudom hogy ki

mondjuk  nem tudom hogy ki mit is várt ettől a filmtől de én csak egy pár dolgot:

1, legyenek benne katonák, sok fegyverrel, helikpoterek, vadászgépek...

2, legyen benne pár tökös katona, aki azért odateszi magát amikor kell

3, legyenek benne élvezehetően meganimált idegenek, idegen fegyók...

4, sok harc, bombázás

 

eezek benne is voltak, láttam egy egyszerű popcorn mozit, olyan témában ami érdekelt (imádtam ano a quakes: enemy territorit) és ezt megkaptam

nyílván nem kap oscar-jelölést, de én mondjuk azt nagy ívben le...om hogy pár "hozzáértő" mint ezen cikk írója is milyennek értékeli a filmet

Egyetértek a cikk írójával.Ez

Egyetértek a cikk írójával.Ez a film maximum a 10-16 éves korosztálynak nyujthat némi szórakozást.A film egy nagy nulla,ez a helyzet.

Aki válaszol erre,az gondoljá át mit ír.Kulturáltan emberek...

Hihetetlenek vagytok itt

Hihetetlenek vagytok itt páran komolyan mondom, én nem tudom ti akik elvileg annyira sőt teljesen egyetértetek a cikk írójával mit vártok, milyen film lenne az ami hű,azta,,á,ó ez nagyon jó lett.... ezt mondanátok.Szerintem nézzetek jó kis szappanoperákat vagy akarmit de ne más kedvét vegyétek el a filmtől hogy ilyen baromságokat írtok itt le.A film teljesen el van találva jó színészi alakítások,nagyszerű és látványos akció jelenetek.....szép munka az alkotóktól...Ja és még annyi ha ennyire szófosásotok van írjatok könyvet,én először írtam commentet ilyen oldalakra csak is azért mert ezt már nem tudtam elnézni hogy páran milyen marhaságokat írnak itt,kezdve a "cikk" "írójával".. na pápá.

Jó színészi alakítások?

Jó színészi alakítások? Történet nulla. Miről beszélsz ember? Ja, az Oscar díjakról amit kaptak érte? Nevetséges h 2011-ben egy ilyen film egyáltalán moziba kerülhet. Az meg h csinálj jobbat annyira gyerekes hozzáállás, talán ha nekünk is lenne felesleges 70millió dollárunk meg is probálnánk. És te beszélsz marhaságokról?

Mekkora butaságokat hordtok

Mekkora butaságokat hordtok itt össze

csak azt tudom ajánlani akinek nem tetszik hogy legalább duguljon el és nem kell itt a harctéri jelenetket fikázni olyanoknak akik számítógép előtt nőttek fel és katonák sem voltak

ez egy király film és kész nézzétek meg bátran

    így van. Pontosabban: A

    így van. Pontosabban: A film nem kevesebb, mint egy második világháborús német propaganda film, de nem is több egy Charlie Chaplin filmnél. Ez a film tökéletes háttérzaj a szomszédok ellen szeretkezni, kalapácsolni, házberendezést összetörni, kutyát vonyíttatni, stb...

ezzel a filmel egy gond van

ezzel a filmel egy gond van csak h nem olyan lett mint amire számitottunk mert az emberek többsége a függetlenség napja stájlt várta és közben teljesen más,

ha a film nézése közbenm valaki bejönne annyit kérdezne hogy mniez valami iraki háborús film?

A negatív kritikák miatt nem

A negatív kritikák miatt nem vártam semmit a filmtől, sőt meg sem akartam nézni. Aztán mégis rávettem magam és pozitívan csalódtam. Az idegenek nem sebezhetetlen szuperlények, nincs mindent elpusztító halálsugaruk sőt átlőhetetlen pajzsú hajóik sem, mint általában a hasonló témájú filmekben. A NASA észleli a közeledő objektumokat csak épp meteoresőnek véli (erről a kritika írója valahogy lemaradt), aztán jön a meglepetés, hogy a Föld légkörébe érve, ahelyett hogy elégnének szépen lelassulnak. Megtámadják a Föld nagyobb városait, köztük Los Angelest, ahol a történet játszódik. A sztori főszereplői, egy katonai osztag, azt a feladatot kapja, hogy menekítse ki az ottrekedt civil lakosságot egy rendőrörsről, mielőtt megkezdődne a bombázás. A jelenetek a film első részében hiteles városi harcviselést (házról-házra) mutatnak be, ahol az ellenség tényleg lehetne akár egy másik nemzet hadserege is. Aztán végre megpillanthatunk pár idegent és jön is a sokat kritizált boncolási jelenet. Én nem találtam idétlennek, egy háború kellős közepén, ahol nincs sem felszerelés, sem szaktudás és főként idő, tényleg gyors és jó megoldásnak tűnik a " megbökjük mindenhol és meglátjuk mitől döglik meg" módszer. Az UFO-k szárazföldi egységei közel egyenrangúak a földi katonákkal, viszont légi fölényük, mint ahogy az a film közepe táján kiderül, vitathatatlan. Van bent civil hősködés, ami elcsépeltnek tűnik, de szerintem logikus, hiszen az idegenek az egész emberiséget ki akarják pusztítani, ezért bizony nem csak a katonáknak kell harcolni, hanem minden embernek. Írták, hogy "az idegenek miért nem robbantják fel az atomerőműveket az sokkal egyszerűbb lenne" tény nincs a filmben benne, hogy reaktort robbantanak, de az sincs benne, hogy nem robbantanak, különben is mit keresne a strandon vagy a belvárosban egy atomerőmű?(Ha L.A.-ben van egyáltalán vagy a közelében) A "hagyta őket meghalni" drámai szál tényleg felesleges és giccses, valamint a "katona mindig kitart" szöveg magyarul valóban gagyi, de valószínűleg eredeti angol szinkronnal türhető.

Összességében egy nagyon is élvezhető film, ami reálisan mutatja be az idegenek invázióját a katonák szemszögéből. Inkább a pörgős, látványos akciókra épül a cselekmény, a sztori adott és minimális, nem találkozunk matek zseni által írt ufo anyahajó pusztító számítógépes vírussal, embereket szüretelő földönkívüli gyümölcsös tálakkal, mindig belőtt hajú kislányát kereső Tom Cruise-al, és felhőkarcoló méretű óriás robotokkal sem. Nincsenek benne Oscar-díjas színészek romantikus/drámai jelenetekkel és nem is Steven Spielbeg rendezte a filmet, pont ettől jó az egész.

A-fraid képe

Én vártam erre a filmre -

Én vártam erre a filmre - igaz ez az Álomháborúra is - és ahhoz képest , hogy milyen pofás előzetest rittyentettek össze, mekkora marketing kampányt csináltak a mozihoz, egy közönséges és közepes film lett belőle.
A legszomorúbb, hogy az UFO-kal akarták eladni a produkciót, de nem az idegenek voltak benne a lényeg.
Ha lecsupaszítva nézzük ez egy propaganda film, hogy milyen kemények, tisztaszívűek, példásak az amerikai katonák, hogy mekkora erkölcsi magaslaton állnak. Emellett eltörpül az összes idegen, mindennemű inváziós szándék.
A sci-fi-hez még csak köze sincs, a látvány elmegy - bár ez manapság alapkövetelmény - ám a történet maga egy borzalom. Már eleve az földönkívüliek indítéka röhejes. Vízért jönnek...
Az a faj, amely ilyen technikai színten áll, utazik a világűrben, képtelen a vízgazdálkodásra, illetve annak mesterséges előállítására. Miközben az űrben a leggyakoribb elem a világegyetemben a hidrogén... a víz meg ugye H2O...
A "keressük meg az idegenek gyenge pontját" részt is jobban átgondolhatták volna, mert így elég mókás lett.
Legalább valami speciális gyengéjük lett volna, mint mondjuk a bal lábuk kisujja, vagy a fülcimpájuk. A "jobb oldal szívmagasságban" emberek ellen is egész hatásos - tehát semmi különleges nem volt az idegenekben - nem volt értelme az egész drámázásnak. Lényeg a lényeg, a film egy gyengébb közepes.
Leginkább a visszataszító propaganda - hatás miatt rossz.

Hát én csípem a műfajt nekem

Hát én csípem a műfajt nekem nagyon tetszett, megjegyzés mielőtt bárki az agyi szinről kezd okoskodni, orvosnak tanulok szóval ha valaki jön itt az annyit ér a film mint egyes emberkenek az agyi aktivitása az tényleg kapja be azt amit... ilyenkor gondolni lehet:D kérdés lenne akiknek ennnnnnnnnnnnire nem tetszett: igazából ti mit vártatok egy ufós filmtől hm? tálibokat maszkokban? vaaaaagy gondolattal tudnak ölni meg repülni ufókat? eeeeeeeeeeesetleg igazi macsós katonákat ilyen szituban akik egyedül széttépnek akár egy késsel 4-5 ufót?:D vicceljünk már:D kb ha lenne valami cumi az űrből ennél reálisabban nem is történhetne...végre nem volt ilyen védő pajzs dili ők is érezték az érzést, nem mind egyforma volt náluk is volt katona meg tiszt, víz létfontosságú volt nem pedig semmi bajuk semmitől de csak jönnek és darálnak...valami IQ harcos láttam bele kötött a rádiós bemérésekbe mert hogy a tv- mindenhol ment:D:D ember?:D hány éves vagy?:D katonai, meg műholdas vevők biztosan olyan sávban mozognak mint a HBO műsora teszem azt:D ha ilyen kaliberű emberek vezetnék a világot már rég kihaltunk volna de nem para;) háttér... nem hiszem hogy atomtudósoknak kell értékelni a filmet olyan háttér kéne....jó hogy nem arra is kíváncsiak voltatok hogy nézték ki a földet az ufók...jöttek és bekóstoltak...lényeg benne van...katonák nem úgy viselkednek mint a katonák...:D nem tudom...kb a fél katonai erő nem egész 24óra latt fel lett őrölve biztos másképp kellett volna reagálni ilyen szituban, végülis miért ne hisztitek volna meg pánikoltak volna nem?:D tök átlagos mindennapi helyzet:D szerintem király film, aki meg nem ilyen műfajhoz van szokva nem értem minek nézte, nézi meg. ennyi.

A-fraid képe

Tiszteletben tartva a

Tiszteletben tartva a véleményedet - megfér mellette az enyém, a többieké, a kritika írójáé is -, csak egy kérdésem lenne. Agyi szintet emlegetsz? És azzal érvelsz, hogy orvosnak tanulsz? És ettől a te véleményed már több, jobb, érvényesebb, mint itt akárki másé? Emellett nem tudtam elmenni szó nélkül.
A vélemények különbözősége nem baj, aki nem tudja elfogadni, hogy másé nem azonos az övével, az baj.
Legyen az orvos, kőműves, hajléktalan vagy ügyvéd.
Nem választott hivatás az intelligencia fokmérője.

na ácsi van....ezzel nem azt

na ácsi van....ezzel nem azt mondtam hogy az én véleményem több mint másé, érdekes mód csak az enyémen akadtál ki...gratula a pásztázó szemedhez. tökre nem nézek le senkit meg semmit attól hogy orvos leszek , csak én nem tudtam szó nélkül elmenni az ilyen írások mellett hogy : pl a V V 4 el van hasonlítva a film..mert olyan agyi szinten mozognak az emberek aik ezt élvezni tudják meg stb...általában a primitív állatok szoktak ilyet mondani kizárólag azért kötöttem bele ebbe. igaz nem rád tartozik de csak hogy tudd, olyan dolgokat melóztam az egyetem előtt hogy még te sem hiszem hogy megcsináltad volna mert annyira ciki lett volna ennyit a társadalmi ismeretedről, mert nem sierült átlátnod a mondandóm lényegét de jó filmkirikát írtál mert a filmről nem is beszéltél kb. a rend kedvéért nekem sem a vélemények különbözőségével van bajom, hanem ha valakinek nem tetszik miért nem annyit ír hogy: szserintem rossz film volt...vagy ilyesmi... nem fél oldalt ír hogy ennyire, meg annyira f....s. lett, bele kötnek reális dolgokba, mind1 hogy mibe kötnek bele csak meglegyen a fél oldal fikázás...a cikk írója meg nem tudom hogy kaphatott egyáltalán ilyen munkát...nem tőle, hasonló embertől olvastam olyan cikket atom pörgős akció filmről hogy : túl sok benne a lövöldözés...bazzzzzz...akció filmre hogy lehet ilyet írni? na ilyen embernek kb nem adnék ilyen munkát. Mondok egy példát..A Király Beszéde...megnéztem..nem volt rossz de nem is volt akkor puffanás hogy szórják neki a díjakat.

A-fraid képe

Ha nem ezt akartad mondani,

Ha nem ezt akartad mondani, akkor megkövetlek. Bár én sem úgy értettem, hogy szándékosan írtad le...
A baj azzal volt, amit sugall, amit jelent. Tehát jobban át kéne gondolni mit írsz le.
A "pásztázó szemről" annyit, hogy én már elolvastam az összes hozzászólást, ott van köztük a magamé is.
Véleményedből kitűnik, hogy nem tudod mi egy filmkritikus dolga. Ha minden filmről csak annyit írnának le, hogy: Tetszett, vagy nem tetszett, akkor joggal merülne fel a kérdés, hogy miért? És azért írt Wouhn fél oldal "fikázást", mert megírta miért nem tetszett.  Ha csak annyit írna, hogy a film szar, tódulnának a baromok, hogy: Me'? Miért?
Könnyű annyit mondani, hogy szar. Megindokolni az már komolyabb kihívás, mert nem mindig nyilvánvaló, hogy miért nem tetszik nekünk valami.

már megint erősen félre

már megint erősen félre értettél pedig nem dirrekt csinálom én sem:D rajtad kívül senkinek nem csípte a szemét pl ezek szerint csak te találtad sértőnek holott nem annak szántam na mind1. megint nem érted mire mondtam mit pedig elég jól elhatároltam hogy NEM a cikk írjójától vártam el hogy annyit mondjon csak hogy jó volt e vagy rossz. neki nem ilyen szögből kell nézni, de amint láttam nem csak én akadtam ki hogy nem igazán állja meg a lényegét mint film kritikus. ami nem biztos hogy minden esteben így van de elég rosszra sikeredett ez a cikk mindenesetre. ami a fél oldal fikázást illeti amit mások írnak, mert hogy klasszul megindokolta...most akkor ne csak az enyémet nézd amit írtam cáfolásnak hanem pl másét...konkrétan hülyeségekbe köt bele ezáltal nem nehéz néhány egyszerű érvel megdönteni...ő az aki inább csak pl annyit mondjon hogy nem volt nagy szám vagy egyszer nézhető...olyan dolgokat emel ki film hibának amit egy 12-14éves is simán elmagyaráz neki.Most mielőtt ezek után azt írod hogy azzal van bajom hogy kritzálják a filmet nem...nem ezzel van bajom mindenkinek megvan a véleménye hogy bejött e avagy sem.de most te is beláhatod hogy az emberek zöme aki fikázza egyiknek az a baja hogy nem lézerekkel lövöldöztek, a másiknak az hogy emberi fegyver és töltény szerőséggekkel soroztak minket, ufó boncolásos rész valakinek nem volt reális mert mi van ha savas a vére...valakinek meg ez nem volt reális..komolyan ha valaki az ufó vérének pH ját is megkérdezi falnak megyek...de mint mondtam ha az én írásomat nem nézed akkor is ezek a problémák voltak hogy hülyeeségekbe kötnek bele az emberek, a cikk írójával meg nem csak én nem vagyok megelégedve hanem mások még durvábban fogalmaztak.de most megint nehogy félre érthető legyen nem vitázni szándékozom veled csak nekem durran el az agyam mikor valakinek nem tetszik a film és jönnek az írások hogy: adott szellemi szinten lehet élvezni pl 10-16éveseknek...VV4 is rossz de a filmhez képest isten, számítógép előtt felnőtt gyerekek okoskodnak milyen egy csata meg hogy kell kinézni stb. amiért a cik írója nem tudja miről beszél példék: kiemeli a NASA-t hogy nem vették észre az ufókat csak mikor már írtottak minket...úgy kezdődik a film hogy csata előtt 24órával tele a tv hogy meter zápor jön a part közelében..fő a cikk írójának szemfülessége az első 5perc alatt de megyek tovább is: piti dolgokon megy a szájtépés...az egyik katona testvére meghalt az oda helyezett parancsnok irányítása alatt annó..eléggé érthő feszkó meg ellen szenv szerintem...másik..apa mentette a fiát és bele halt a parancsnok meg átérzi a szitut meg az áldozatát..ha valaki ezt nem érzi át nem hiszem hogy a film érzelmi mondanivalóját kéne elemezni....katonákban nincs élet ösztön...végülis házról házra mentek, fedezték egymást, sebesülteket mentették, védő állást vettek be ahol csak lehetett...nem alkottak maradandót a készítők...szerintem jobb volt mint a Világok harca , talán még dráma szinten is...egyik csata jelenet követi a másikat...azért nem egészen mert voltak közötte emberi értékek is de erről nem beszélek ha az író sem látta meg:D ilyen cikket kb az is jobbana megírt volna aki csak a 2perces előzetest nézi meg. ha láttad a filmet szerintem te is beláthatod hogy elég erősen gőze sincs miről és mikor beszél az emberünk.

elnézést a helyesírási

elnézést a helyesírási hibákért laptopról írok valami oknál fogva néhány betű meg szó érdekesen jön le elküldött szöveg után holott piszkozatban hibátlan szóval bocsi:/

A-fraid képe

Meglehet, hogy a közlésmódod

Meglehet, hogy a közlésmódod az oka, hogy folyamatosan félreértjük egymást. A központozás teljes hiánya nem segíti elő a mondandónk megértetését. A cikk írója is csak ember, abba köt bele, ami nem tetszik neki, amit furcsáll, amivel nem ért egyet. Én láttam a filmet, nem is rég és "az emberünknek" nem gőze sincs, csak másképp látja a dolgokat, mint te. Meg én.

egyezzünk ki egy én érdekes

egyezzünk ki egy én érdekes közlés módom és te is félre értés miatt egy 50-50% os hibában:D a központozás mint olyan nem kivielezhető a téma nagysága miatt. Ami a cikk íróját illeti elhiszem én hogy furcsál ezt azt és nem ért egyet, de annyira pontatlanul és lehetetlen dolgokba köt bele hogy az már a vicc határár súrolja , pl előző nagy tömböm vége a NASA- tól számítva.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről