Happy Town 1x03 – Polly wants a crack at her

A csak látszólag boldogságos kisvárosban az események tovább bonyolódnak.
Még mindig semmi támpont, a nézőnek gőze sincsen miről is van/ lesz itt szó.
E különös hangulatú, misztikus sorozat ebben az epizódban is inkább csak tovább mélyítette a tudatlanságunkat, nem érteni semmit, az egyébként is borzasztóan homályos színpadra még felhoztak pár füstgépet…

Visszatért a Varázsló?

Mint azt már az előző két epizódból megtudhattuk – ami alapján egyébként az ABC elkaszálta a sorozatot – ez a kisváros, Haplin, korántsem az az idilli béke sziget, aminek látszik, és aminek be akarják állítani. Számtalan furcsa és hétköznapi dolog bújik meg a liszttel borított, barátságos utcák és a frissen sült kenyér illata mögött.
Ennek egyik központi alakja a rettegett Varázsló, aki 12 éven keresztül több embert tűntetett el nyomtalanul. A helyi seriff pedig megzavarodott és levágta a saját kezét. Történt egy különös gyilkosság is, ami felbolygatta a népeket, megjelent egy titokzatos Chloe nevezetű nőszemély is, megjelent egy szintén nagyon gyanúsan viselkedő állami zsaru is -  a furcsa eseményeknek nem szakad vége.

Ott maradt abba, hogy Chloe, új kocsijával balesetet szenved egy nem hétköznapi madár miatt, ami az utóbbi időben gyakran megfordult erre felé. A rész folyamán az is kiderül, hogy köze van a Varázslóhoz…
A sebesült lány segítségére egy ismeretlen férfi siet, aki orvoshoz viszi, hazafuvarozza, lefekszik vele és már-már úgy alakul, hogy komolyabbra is fordulhatnak a dolgok, amikor a lány kiszúrja, hogy őt bizony meglopták. Emlékeztek arra a fura kalapácsra?
A férfiről is kiderül a rész végére, hogy kicsoda.

Ezalatt az újonnan kinevezett Conroy seriff is gondba kerül, több fronton is. Egyrészt mert az előző részben szétcsapott a Stiviletto testvérek között, akik emiatt eléggé berágtak rá és feljelentették. Emellett még anno börtönbe csukatott testvérükkel összefogva egy bosszú tervének kivitelezésébe kezdenek. Ha ez nem lenne elég akkor Big Dave problematikája is a nyakába szakad a frissen kinevezett és tapasztalatlan seriffnek. Legjobb barátja gyilkos, meg kell tudnia birkóznia az ellenérzéseivel, miközben titokban is tartja a tudását, de mindez egyre nehezebb.
Az állami rendőrségtől küldött nyomozó nagyon be van indulva, szagot fogott.
Szegény Tommy Conroy egyre nagyobb guanóba keveredik, hiszen még a városka leggazdagabb családja is a nyakára mászik. Pláne azok után, hogy a polgármester fiát, Georgia barátját, előzetesen lecsukatja a szőke lány apjával történt balhéja után.
Számtalan gondja mellé még a felesége, Rachel is eltűnik. Nyomtalanul…

Talán van valami köze ehhez annak a könyvnek, amit Merritt Grieves, a mozi régisekkel kereskedő férfi adott a kislányuknak? Vajon Grieves és Chloe összejátszik? A Varázsló valóban visszatért?

Számtalan kérdés merül fel a történettel kapcsolatban, de ha ezekre választ is kapunk, akkor is marad még titok, hiszen ezek a kérdések csupán a felszínt karcolják. A rejtélyek igazi mivolta, mindig a mélyben rejtőzik. És sajnos, valószínűleg nem is kapunk válaszokat, hiszen az ABC két rész!!! után elkaszálta a sorozatot. Elég kegyetlen ez a csatorna, nem sok esélyt adtak a szériának a bizonyításra.
A hírek szerint 8 epizódot – amennyi elkészült – leadnak, aztán vége.
Pedig kár lenne ezért a remek történetért. Számomra egyszerre idézte a Heuréka és Stephen King egyik könyvének, a Hasznos holmiknak a hangulatát. Tetszik, hogy mindennek belecsöppentünk a közepébe, nincs se kezdete, se vége az eseményeknek. Lassan derülnek ki a múlt titkai, miközben nagy hullámokat vetve halad tovább a jelen folyója és a jövőről még csak elképzelésünk sem lehet…

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről