Grace Klinika 7X01 Újjászületés (With You I'm Born Again)

Egy hónap telt el a lövöldözés óta és most azt láthatjuk, hogy ki hogyan élte túl a borzalmas napot. Az már az évad első részéből elég egyértelművé válik, hogy nem mindenki heverte még ki a dolgot és vélhetően jó néhányan részen keresztül még téma lesz a tragédia. De örömteli esemény is van, mivel az egyik főszereplő éppen az esküvőjére készülődik...

Mindenki másképpen éli túl, vagy dolgozza fel a borzalmas napot, amikor több orvos/ápoló is életét vesztett a Grace Klinikán. Mivel ez egy nagy trauma az ideiglenesen újra főnökösködő, Dr. Webber (James Picken Jr.) felvesz egy profi terapeutát (James Tupper), hogy ő döntse el ki műthet újra és ki nem. Mostanra nagyjából mindenki visszakapta az engedélyét, kivéve Meredith-t (Ellen Pompeo) és Christinát (Sandra Oh). De az a furcsa, hogy ez csak az egyiküket érdekli és nem az eddig műtétfüggő Yang-ot, hanem Mereditht. Christina egyáltalán nem törődik most a műtétekkel, mert el van foglalva az Owen-nel kötendő házasságának előkészületeivel.

De talán a legegyszerűbb, ha szép sorjában írom le, hogy kivel mi történt a lövöldözés óta. Meredith még nem mondta el Dereknek, hogy elvetélt aznap, mert éppen megint a férje miatt kell aggódnia. Dereknek (Patrick Dempsey) ugyanis új hobbija van, méghozzá a száguldás. Az ilyenkor felgyülemlő adrenalin miatt érzi, hogy életben van... Legalábbis ő így magyarázza a dolgot, ám a rendőröket ez nem zavarja, így újra és újra lecsukják gyorshajtásért (közúti veszélyeztetésért). Derek egyébként lemond a főnökségről, és átadja azt az elmúlt hónapban őt helyettesítő, Richardnak. Ebben az epizódban egyébként Derek egy óriási tumort operál meg egy fiú fejében, amihez nagyon komplikált műtét szükséges. Meredith aggódik, hogy túl nagy feladat ez még a férjének, és az is zavarja, hogy ő még nem operálhat.

Kiderül, hogy Christina nagyon rosszul viselte a lövöldözés utáni napokat, így arról szinte teljesen megfeledkezve, hogy szakított Owennel (Kevin McKidd), arra kéri a férfit, hogy sose hagyja őt egyedül. Amit dr. Hunt meg is ígér, sőt megfejeli egy lánykéréssel. A kérdés már csak az, hogy Christina van-e jelenleg olyan állapotban, hogy jó döntést hozzon és egyáltalán jó ötlet-e ilyen állapotban férjhez menni... Nekem eléggé menekülésnek tűnik, én nem jósolok túl nagy jövőt ennek a házasságnak...

Alex (Justin Chambers) állítólag túl van a dolgon, mégse hajlandó kioperáltatni magából a golyót, mondván ez a szexepilje. na itt felmerül a kérdés, hogy minek akar csajozni, ha Lexie (Chyler Leigh) a barátnője. Hát erre az a válasz, hogy kisGrey bekattant, és Alex szakított vele.

Az újra barna hajú Lexie sincs jól, sőt... Mondjuk érthető, hiszen ő is célpont volt, sőt fegyvert is fogtak rá. Egyik nap be is kattan, és törni zúzni kezd egy kórteremben, ekkor lép le Alex, így Mark (Eric Dane) menti ki a lányt a kínos helyzetből, sőt elviszi a pszichiátriára. Szép dolog a szerelem, mert bárki bármit mondd én biztos vagyok benne, hogy Lexie és Mark története még nem ért a végére...

Arizona (Jessica Capshaw) és Callie (Sara Ramirez) újra együtt vannak és boldogabbak, mint valaha, de Arizona megint beparázik. Úgy érzi, hogy Callie valami fontosat akar kérdezni tőle, csak nem meri... Szinte biztos benne, hogy itt most lánykérés lesz, vagy megint a gyerek téma jön elő. Mindkettőt szeretné, de még nem most. Ám Callie valami teljesen mást szeretne, amire fény is derül.

Teddy (Kim Raver) úgy néz ki, hogy végre túl van Owen-en, mert éppen egy új pasival randizgat, aki nem más, mint a terapeuta. Meredith rájuk is nyit, és van is egy epés megjegyzése :)

Miranda (Chandra Wilson) az elmúlt egy hónapot fiával és édesanyjával töltötte, csak most tér vissza a klinikára, de láthatólag ő sem dolgozta fel, Charles halálát. Mivel össze akarja szedni magát, úgy véli, a legjobb ha szakít a pasijával (Jason George).

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről