Grace Klinika 6X17-6X20

Mivel keddtől ismét adásba kerül a Grace Klinika, így már én sem tudom tovább tologatni a hatodik évad befejezését. Már annyira régen néztem meg, hogy újra bele kellett kukkolnom a részekbe, hogy ne írjak pontatlanságot Nektek. Na de annyi baj legyen... A lényeg, hogy bepótoltam, így mostmár hétről hétre vezethetem (vagy legalább megpróbálkozhatok vele) a hetedik évadot. Ami nagyon nem összekeverendő az Amerikában most futó nyolcadik szériával. Na most, hogy jól összezavartam mindenkit, nézzük mi történt ebben a négy részben.

6X17 Ki a jobb? (Push)

Nagyon találó a magyar cím, mert tényleg arról szól a rész,hogy két orvos küzd egymással: kinek a módszere lenne alkalmasabb egy nagyon komplikált műtét sikeres elvégzésére. A piros sarokban dr. Owen (Kevin McKidd), a kék sarokban az egykori Főnök (James Pickens Jr.). Derek (Patrick Dempsey) nincs könnyű helyzetben, hogy eldöntse kit válasszon, kinek van igaza, és a kórház (na meg hát a beteg is) kinek az elméletével jár jobban...
Eközben Bailey (Chandra Wilson) pedig randizni készül az altató orvossal, amit vegyes érzésekkel vár: izgatottan és félelmekkel telve. Azt hiszem ezzel minden nő így van, nem?

A kórház falain belül új barátság szövődik, méghozzá Arizona (Jessica Capshaw) és Teddy között (Kim Raver), utóbbit egyébként épp most hívta randira a Don Juan, azaz Dr. Sloan (Eric Dana).

6X18 Az út vége (Suicide Is Painless)

Az epizód két nagyon konfliktus körül zajlik az egyik az öngyilkosság: vállalni, vagy nem vállalni, a másik a gyerek: akarni vagy nem akarni. Na ez most elég rejtélyes, de majd mindjárt kifejtem. Szóval Teddynek új betege érkezik, aki végstádiumban van és nagyon utálja már az egész hercehurcát, így megkéri a doktornőt, hogy segítsen neki meghalnia. Teddy vonakodik, de tulajdonképpen teljesen érthető és logikus a nő kérése, így beleegyezik. Ám Owent nagyon felháborítja, mind a nő, mint Teddy döntése. A többi orvost is eléggé megosztja a probléma...

Eközben az eddigi virágzó Callie-Arizona páros életében is problémák merülnek fel, ugyanis az egyik fél akar gyereket, a másik pedig el se tudja képzelni... Callie (Sara Ramires) a jövőben szeretne anyuka lenni, ezért nagyon zavarja, hogy Arizona rühelli még a gondolatot is.

Meredith (Ellen Pompeo) és Derek házasságának annyira nem tesz jót a férj új pozíciója, részben, mert kevesebbet vannak együtt, részben, mert Derek megváltozik pl. lazán lecsap neje kezéről egy jó kis műtétet. 

6X19 A kis testvér (Sympathy For The Parents)

Új szereplő érkezik a Grace Klinikára, méghozzá a kisKarev (Jake MacLaughlin), azaz Alex öccse, akinek a létezéséről eddig nem is tudtunk. Most is csak egészségügyi okokból látogatja meg a tesóját, hiszen sérve van, amit operálni kell. Aaron súlyos dolgokat árul el Alex (Justin Chambers) múltjáról, amik sokban magyarázzák a férfi jellemét. A kisöccs pedig szembesül azzal, hogy bátyja már a nősülésen és majdnem a váláson is túl van...

Ahogyan már megszokhattuk az évek folyamán az érzelmi szálak kezdenek összekuszálódni pl. Arizona és Callie kínosan kerülik a gyerekvállalás témát és inkább általánosságokról beszélnek, ebből még baj lesz... Sloan eközben Callinek meséli Teddyvel való kalandját, míg Teddy Arizonának, ám ekkor lép a liftbe az ex, aki után a nő igazából vágyakozna, Owen. Ki is fejti a dolgot Arizonának, hogy milyen szívesen vigasztalná, ha tehetné.

Richard egy kockázatos műtétet végez egy nőn, akinek a férje valahogy egyáltalán nem díjazza az operáció gondolatát, de mindenki megígéri neki, hogy semmi baj nem lesz. A műtétet Derek is felügyeli, úgy fest minden rendben, így kisgrey (Chyler Leigh) viszi is a jó hírt a férjnek, ám komplikációk lépnek fel és a nő végül meghal, ezt azért spoilerezem le, mert a későbbiekben fontos lesz.

6X20 Otthonszülés (Hook, Line and Sinner)

Az előző epizód záró képsoraiban visszatérő Sloan már a szülés határán áll, így kénytelenek otthon levezetni a szülést. Még jó, hogy ennyi orvos van a házban. A sok doki közül, végül Teddy lesz a szerencsés, aki levezeti a szülést. Mark elérzékenyülve dajkálja unokáját. De nem sokáig örülhet, mert a lánya már talált megfelelő nevelőszülőket a kissrácnak. Felmerül Markban a gondolat, hogy ő esetleg megtartaná a babát, de a szőke anyuka már döntött...

A kórházba érkezik egy szívsebész, ami nagyon felháborítja Owent, hiszen egyértelmű, hogy Teddy helyére keresnek embert. Gyorsan le is szúrja Dereket, aki közli, hogy dr. Altmann nem hosszabította mg a szerződését, ezért van szükség új sebészre. Owen lobbizni kezd Teddy érdekében, de aztán átgondolja a dolgokat és új véleménye lesz a dolgokról. Pasik... A doktornő azonban szeretne versenybe szállni az állásért, ám nem állnak túl jól a dolgai.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről