2012 - Az utolsó prófécia

Láthattunk már sok jó ismeretterjesztő filmet a National Geographic Channel-en, ez alkalommal a 2012 - Az utolsó prófécia című darab került terítékre.

Azt hiszem elég aktuális is a téma, hiszen a katasztrófa filmek előszeretettel használt dátuma a 2012-es év.

De vajon miért?...

Az X-akták óta benne van a köztudatban a 2012. december 21. dátum. A maják úgy gondolták, hogy ekkor fog véget érni a világ. Mégpedig nem békés formában, mint mondjuk azt a germánok megjövendölték, hanem áradások, tűzvészek, természeti katasztrófák nyomán.

Baljós jövőképet festhetnek ezek a próféciák. Ha valóban igazak. Ez a film ennek járt utána. Megpróbálta megfejteni, hogy mire is gondolhattak a maják és bemutatták azt, mi történhet ha beigazolódik a jóslat.

A maják teremtéstörténetéről nem sokat tudhatnak az egyszerű emberek, pedig nagyon érdekes. Fázisokra osztották a teremtést. Mindegyiknek volt eleje és vége. Az első szerint az istenek megteremtették a növényeket. A második fázisban sárból készítették el az embereket, akik nem voltak túl okosak és életre valóak, ezért kegyetlenül elpusztították őket. A harmadik fázisban fából teremtődtek meg az emberek. Ezek sem lettek olyanok, mint amilyennek szánták őket, ezért ugyanolyan sorsra jutottak, mint elődeik. A negyedik fázisban borostyánból készültek, az előzőekhez hasonló sikerrel. Az ötödik fázis hozta meg a kívánt hatást, megteremtve a mai embert kukoricából és vérből. Érdekes ugye?

Ahogy lenni szokott, semmi sem tarthat örökké, ezért a maják szerint az ötödik fázisnak 2012. december 21-én lesz vége, átadva a teremtést a következő fejezetnek.

A kutatókat nagyon foglalkoztatja, hogy miért pont ez az időpont a maja időszámítás vége és hogy pontosan mit jövendöl a jóslat. Lényegében természeti katasztrófák fognak bekövetkezni, amik akár az egész emberiséget is elsöpörhetik a föld színéről.

A lehetséges magyarázatok száma nagy. Egyesen a pólusok felcserélődésére számítanak, mások hirtelen éghajlati változásokra.

Lényeg, hogy nem szabad érinthetetlennek gondolnunk magunkat és bár nagyon kicsi az esélye, hogy 2012-ben eljön a világvége, azért tanácsos óvatosnak lenni. A maják sem voltak mindenhatóak, de ők nagyon féltek ettől a dátumtól.

6

Ez jó film ?

Ez jó film ?

wouhn képe

Akit érdekelnek az

Akit érdekelnek az ismeretterjesztő filmek és vágyat érez, hogy közelebbről megismerje a letünt korok civilizációit, hiteit annak jó film.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről