Utazás az univerzum peremére

Egy különös, érdekes és izgalmas utazásra hívok mindenkit. Amennyiben érdekel a csillagászat, vagy legalább szeretsz szép képeket nézegetni, akkor nézd meg, szerezd be ezt a dokumentumfilmet.


Irány a perem…

Engem mindig is érdekelt és foglalkoztatott a csillagászat és az univerzummal, a világegyetemmel kapcsolatos kérdések. És persze mindig is szerettem az ilyen típusú dokumentumfilmeket.
Az Utazás az univerzum peremére egy másfél órás betekintés a félelmetes, csodálatos és rejtelmes világűrbe. Olyan eseményekről, jelenségekről szól, amik szinte felfoghatatlanok az ember számára.
Elvégre, megtudjuk e érteni a „végtelen” és mondjuk a „semmi” fogalmát?

Ez a film nem is elsősorban erről szól, inkább csak egy csodálatos képi világú idegenvezetés az általunk ismert világegyetemben. Számtalan új és érdekes információhoz jut a néző, de az eddigi embertől távoli, szakszavakkal érthetetlen, tudományos hókuszpókusz helyett könnyen értelmezhetővé válnak az eddig valaha hallottak.
Mindemellett tűrhető a narráció is.
Elindulunk a Földről és bejárjuk a felfoghatatlan méretű Naprendszert, számtalan kilométert teszünk meg és látogatást teszünk a Merkúron, a Holdon, a Marson, a Vénuszon, a Jupiteren, a Szaturnuszon, az Uránuszon, a Neptunuszon és a Plútón, ezek némely holdján is. Kivétel nélkül mindről megtudhatunk valamit, többek között azt is, hogy alkalmas e az emberi élet fenntartására, vagy más, idegen élet fenntartására. Részletes foglalkozunk éltető erőnkkel a Nappal is.
Még a film felénél sem járunk és eljutottunk a Naprendszer végéhez.
Ezek is irdatlan távolságok voltak, de most már fényévben mérjük a távot és féreklyukszerű animációval közlekedünk a filmben is.
Túl minden határon még az eddigieknél is mérhetetlenebb távolságokkal szembesülünk, más galaxisokat mutatnak meg, a világegyetem legérdekesebb és legijesztőbb, legszebb és legfelfoghatatlanabb képződményeit tárják elénk. Kvazárok, pulzárok, élő és halott csillagok, fekete lyukak, aszteroidák, ködök, felhők, szupernóvák és még számtalan dolog.
A térbeli utazást felváltja az időbeli és eljutunk az Ősrobbanásig, a galaxisok, a galaxisunk kialakulásához. Majd visszatérünk a Naprendszerbe és a Földre.
Egy páratlan képi világú, érdekfeszítő dokumentumfilmről van tehát szó, ami elgondolkodtatja az embert, hogy milyen apróság is ő egy ekkora helyhez képest, amiben él.
Erről hajlamosak vagyunk ugyanis elfeledkezni, hogy a világ nem körülöttünk forog, de nem is csak ránk korlátozódik.

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről