Hannibal 2x01 - Kaiseki

Amikor az első promók és hírek napvilágot láttak az NBC újoncáról nem gondoltam volna, hogy ilyen sorozatot kapunk. Az első évad megmutatta, hogy a televíziózásban egy viszonylag szokványos történetet is el lehet mesélni teljesen másképpen. Nagy kihívás vár a készítőkre, mert tartaniuk kell azt a színvonalat, amit saját maguk előtt felállítottak mérceként. A rajongó az egy olyan állatfaj, amely nem szeret engedni az elvárásokból. Szerencsére a második szezon nyitó része pont olyan remek lett, mint amilyet vártunk.

Két dolog van, ami cipeli a hátán a szériát. Az egyik a kimagasló képi megjelenítés. Ez tényleg már-már művészet. Annyira gyönyörűen meg vannak komponálva az egyes jelenetek, hogy a gyengébb sorozatokon szocializálódottaknak leesik az álluk. Sőt egy cseppet sem érződik a körítésen, hogy azért erőltetik az alkotók, hogy megmutassák, hogy ők bizony kemény legények és tudnak ilyet. Minden egyes képkocka a helyén van, mindegyik üzenetet hordoz.

A másik húzóerő a karakterekben rejlik. A figurák és az őket megformáló színészek szinte tökéletesek. Nagyon jól illeszkednek a sorozatba, remekül kiegészítik egymást. Szinte azt érzi az ember, hogy mindenkire egyformán szükség van. Nincsenek unalmas párbeszédek, mert mindegyik dialógus később még fontossá válhat.

A kezdő jelenet elég meglepő lett. Én azt hittem végig, hogy ez valami álomjelenet, de gyorsan rá kellett jönnöm, hogy ez bizony meg fog történni, csak kicsit később. Aki az eredeti filmek történéseit várja annak valószínűleg csalódnia kell, mert az a bizonyos jelenet is mutatja, hogy el fogunk térni tőle, ami szerintem nem is baj.

A sztoriba még beletuszkoltak egy vadonatúj sorozatgyilkost, akinek szintén nincs ki a négy kereke. Elméletileg ő lesz az évad egyik fő gonosza, aki után nyomoznak majd hőseink. Csak hogy a felállás egy kissé megváltozott. Will börtönben van, Hannibal pedig igyekszik tűz közelben maradni. Hogy miként hozzák majd helyre a készítők a felállást azt még nem tudni.

Összességében egy elég erős kezdést láthattunk az egyik legjobb országos sorozattól. Nem félek attól, hogy a színvonal csökkenne, szóval várjuk szeretettel a folytatást. Magyarországra az AXN jóvoltából április elején érkezik az új szezon.

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről