Hannibal 2x02 - Sakizuki

Kíváncsian váltam a folytatást, nagyon is érdekelt, hogy miképp fogják a készítők újra összehozni Hannibalt és Willt ugyanolyan hangulatban, mint az első évad során. Valahogy fontosnak érzem, hogy visszatérjünk az alapállapotba és ezek ketten kvázi barátok legyenek, miközben Hannibal macska-egér játékot űz Willel, aki viszont sokkal többet kibír, mint az sokan gondolnák. Ezek mellett pedig ott van még az új eset, amelynek felgöngyölítésében jelentős előrelépés történt ezen epizód során.

Érdekes húzás, hogy Hannibal vette át Will szerepét a nyomozások során. Az, hogy mindez mennyire életszerű már más kérdés. Szerintem egy ilyen kaliberű emberke még a helyszín közelébe se mehetne a valóságban.

Dr. Lecter viszont ott van a forró serpenyő közelében. Azt gondoltam, hogy az új sorozatgyilkos lesz majd az évad fő vonalának iránya, de Hannibal gyorsan gondoskodott róla, hogy ne így legyen. Azt érzem, hogy a férfi minden tette Will figyelmének felkeltésére irányul. Ahogy ők is mondták, egymás megszállottjai lettek. Mindketten le akarják nyűgözni a másikat.

Az öregedésre képtelen Gillian Anderson karaktere is érdekes fordulatokat hozhat még. Elég jelentős szerepet szántak neki ebben a részben és ahogy végződött az a bizonyos jelenet, nem tudom eldönteni, hogy fontos lesz-e még az ő jelenléte a későbbiekben, vagy most láttuk őt utoljára?

A képi világ és a színészi teljesítmények még mindig kimagaslóan jók.

Will Graham nem fog sokáig rácsok között tengődni. Az a meglátásom, hogy az esetleges tárgyalás vagy meghallgatás során komoly szerepet fog kapni Dr. Lecter szava, aki mindent el fog követni, hogy nagyon óvatosan kihozza Willt a börtönből.

Összességében egy elég jó részt láthattunk. Tetszett a hangulata, a dinamikája és az, hogy újra meg tudtak lepni az alkotók.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről