Pusztuló univerzum

Ezzel a bejegyzéssel tovább gazdagítjuk természet-és dokumentumfilm gyűjteményünket. Az az érzésem, hogy már a cím elegendő lehet ahhoz, hogy az ember felfigyeljen rá. Valószínűleg azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a nem egész egy órás műsor alatt annak a megértéséhez kerülhetünk közelebb, hogy mégis miképp fog elpusztulni a mindenség.

Végünk lesz! Egyszer…

Lehet, hogy ezzel sokakat elkeserítek, de ez a huncut kis világmindenség, amiben az emberiség tengeti mindennapjait egyáltalán nem örökérvényű. Egy nap el fog tűnni, nyom nélkül.
Azért gyorsan megnyugtatom azokat, akik esetleg kétségbeestek volna. Ez nem holnap lesz, de nem is a jövő héten. Olyan cirka 50 milliárd évet még rá lehet számolni.
Szóval tartós tejet még nyugodt szívvel vehetünk.
Ebben a rövid kis dokumentumfilmben alapvetően tényként kezelik az univerzum és az emberi élet keserű végét. Bár feltehetően az emberi életforma hamarabb eltűnik a Föld színéről…
Kutatók és tudósok vitatkoznak az egész esemény mikéntjéről. Abban mind egyet értenek, hogy minden megszűnik. Azon térnek el a vélemények, hogy ez mégis milyen formában fog jelentkezni.
Ez egy elég depresszív képet fest a jövőről, de ugye ez van, ezt kell szeretni.
Olyan elmélet nincs, hogy megmaradunk…
Nyilván mindenki hallott már a Nagy Bumm, vagyis az Ősrobbanás elméletéről, ami a világegyetem születésének elmélete.
Erre hajaznak a végzetének elméletei is.
Mindegyik elmélet Hubble felfedezéséből indul ki, még pedig abból, hogy az univerzum tágul.
A Nagy Reccs szerint a tágulás egy idő után meg áll és megkezdődik egy összehúzódási, zsugorodási szakasz, majd minden összesűrűsödik egy pontba és felrobban.
A Nagy Brrr hívei ellenben azt hangoztatják, hogy a mindenség a távolságok növekedése miatt, egyszerűen kihűl.
A harmadik teória – Nagy Sutty - azt vallja, hogy a tágulás hirtelen nagymértékben megnövekszik egészen addig, míg minden szét nem szakad.
Azt hiszem, abban megegyezhetünk, hogy egyik sem túl kecsegtető.
A készítők tudósokat, kutatókat és elismert szaktekintélyeket szólaltatnak meg, akik mondandójukkal és jó szemléltető eszközökkel magyarázzák el a Fekete lyukak, a Sötét anyag, a Sötét energia és a gravitáció összefüggéseit és hatásait az egyelőre be nem látható eseményekre.
A tudományos témák kedvelőinek biztosan nem fog csalódást okozni.

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről