Válasz a hozzászólásra

Intelligence 1x01 - Pilot

A CBS új üdvöskéje az év elején landolt a csatorna kínálatában. Josh Holloway főszereplésével próbálnak egy újabb nyomozós sci-fi sorozatot lenyomni a torkunkon. Igaz, hogy az Almost Humannek bejött a dolog. Itt leginkább az lesz a kérdés, hogy mennyire tudják fenntartani a néző érdeklődését a kifejezetten korrekt, de mégsem kiváló bevezető rész után.

A széria nagy vonalakban arról szól, hogy főszereplőnk, Gabriel agyában van egy különleges chip, amitől a férfi mindenféle elektronikus kütyü adatait el tudja érni. Persze nyilván azokat, amelyek képesek adattovábbításra. Képzeljük el úgy, hogy a világháló minden információja pillanatok alatt hozzáférhető a számára.

Gyakorlatilag ennyiben ki is merül a tudományos fantasztikus vonal. A készítők egy ügyes csavarra megoldották azt a kérdést, hogy miért csak egyetlen ilyen ügynöke van Amerikának. A chip működéséhez egy igen ritka genetikai mutációra van szükség.

A bevezető részen látszik a munka, a kidolgozottság és hogy minden meg akartak mutatni abból, ami később vár ránk. Ettől függetlenül nem keltették fel annyira az érdeklődésem. Önmagában a jó ötlet és a különleges főszereplő még kevés, ennél sokkal több kell a sikerhez. Nem szabad elfelejteni jó történetet kreálni.

A szereplőkről annyit, hogy Josh Holloway egy tipikus önfejű kemény ügynököt alakít, aki bármit megtesz a sikerért, de a módszerei megkérdőjelezhetők. Ettől függetlenül jó ember. Kár, hogy minden harmadik szériára igaz ez.

A másik főszereplőnk a Meghan Ory által megformázott Riley Neal, aki épp az ellentéte Gabrielnek. Őt azért szervezték be, hogy megállt parancsoljon hősünknek, miközben kéz a kézben harcolnak a csúnyák és gonoszok ellen.

Összességében az Intelligence bevezetője egy korrekt iparosmunka lett, de valahogy mégsem tudott akkora kedvet csinálni a folytatáshoz. Még lehet belőle valami, ha nagyon komoly sztorit hoznak össze alá.

6

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről