Válasz a hozzászólásra

The Walking Dead 3x09 - The Suicide King

Hosszúra nyújtott szünet után végre visszatért sokak kedvenc sorozata, a The Walking Dead. Azt hiszem itt érdemes megjegyezni, hogy hazai premier egyelőre nincs kilátásban számomra érthetetlen okokból. Érdekes, hogy Amerikában már 1-2 rész után kaszát kapott szériákat bezzeg bemutat az AXN, egy világsikert viszont senki. Talán nem fér bele egyik csatorna arculatába sem? Visszatérve a The Walking Deadre ismét egy jó hangulatú építkezős epizódot láthattunk, amolyan vihar előtti csendet.

Illene az ősz végi finálé záró jelenetével kezdeni. Ebből gyakorlatilag nem lett semmi, Rick és baráti köre Daryl megmentésére siettek és még Merle-t is megkapták koloncnak. Éppen arra gondoltam ezen jeleneteket látva, hogy voltaképpen a nézőnek nem sok félnivalója lehetett attól, hogy Derylt vagy Merle-t hidegre teszik a készítők, mivel készülőben van egy számítógépes játék, aminek a két úriember a főszereplője és gyanús, hogy abban az időben játszódik, ami ezután következik.

Daryl ugyanis a saját vérét választotta régi barátai helyett, amikor azok nyomatékosan kijelentették, hogy Merle-nek nincs helye köztük. Mindkét döntés logikus és érthető, az eredménye pedig az, hogy Daryl elvágtatott a naplementébe testvérkéjével. Nem hinném, hogy a búcsú örökre szól, kár lenne a karakterért.

Láthattuk, hogy a Kormányzó nem az a könnyen feladó fajta, bárkit és bármit képes feláldozni saját magáért. Ezúttal bosszúhadjáratot tervez hőseink ellen és még az sem érdekli, ha szeretett városkája a földdel válik egyenlővé.

A börtönben a csapat többi tagja sem tétlenkedett. Bemutatták nekünk Tyreese-ék fogadtatását, közelebb hozták a két színes bőrű karaktert. Jó embereknek tűnnek, akik a banda hasznára válhatnak. Persze csínján kell bánni a rengeteg új szereplővel. Kellenek a régi kedvencek is, különben a nézők egy része elfordul a sorozattól. A harmadik évadban sok új arc fordult már meg, a régiek közül sokan odavesztek.

A legérdekesebb az epizód vége volt. Az eddig is tudtuk, hogy Rickkel valami nincs rendben, de a hallucinációk egyre félelmetesebb testet öltenek. A tébolyodott Rick nagyon félelmetes tud lenni, amire a csapattársak is gyorsan rájöttek. Kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki ebből az aspektusából a történetnek.

Összességében egy szívmelengető folytatást köszönhettünk, ami ott folytatta, ahol az előd abbahagyta.

6

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről