Válasz a hozzászólásra

The Walking Dead 2x08 - Nebraska

A The Walking Dead visszatérő része óriási siker lett Amerikában, minden eddiginél többen nézték az epizódot. Az ismétlésekkel együtt ez már szép szám, dörzsölheti is képzeletbeli tenyerét az AMC. A kissé csalódást keltő második évad új lendületet vehet. Való igaz, hogy a hosszú szünet előtti záró epizód nagy csattanóval ért véget, talán ideje lenne új főszálat indítani.

A cím eléggé sokatmondó. A pletykák szerint talán Nebraska lehet az egyetlen hely, ahol menekülttáborok várják az arra tévedő polgárokat. Valahogy az az ember érzése, hogy szinte mindegy mi történik, csak húzzanak már el arról az átkozott farmról. Az egy helyben toporgás sosem válik egyetlen sorozat hasznára sem. Itt is eléggé leült a mondanivaló, ami annak tükrében szörnyű, hogy mennyi potenciált rejt magában ez a világ.

A helyzet nem sokat változott és bár a cím egyértelműen az új úti célt mutatja, még csak fel sem merült hőseinkben, hogy odébb kéne állni. Az új főszál lefektetése még várat magára, most inkább az előző maradványait takarítjuk el. Szó szerint, hiszen a sorban lelövöldözött élőhalottakat valahová rakni kellett. Mire nem jó egy tábortűz.

A drámaiság is előtérbe került, nem is csoda. Érdekes megközelítés, hogy Carol helyett inkább Hershelt láttuk szenvedni. Ebbe sok mindent lehetne belemagyarázni, maradjunk annyiban, hogy a két személy másképp reagál a fájdalomra.

Eközben Lori autóbalesetet szenved, Rick és Glenn a városban összefut két idegennel miközben Hershelt igyekeznek megmenteni önmagától. A barátkozás lövöldözésbe fullad, aminek valószínűleg lesz még folytatása.

Nem azt mondom, hogy csalódás volt a sorozat visszatérése, de ennél én azért sokkal többet várnék. Tényleg nagyon sürgető lenne, hogy kis csapatunk útra keljen, megmutassák nekünk a haldokló és feltámadó világot. Egyáltalán valami célt vinni az egész sorozatba. Én is már úgy vagyok vele, hogy tőlem angyalkák is repkedhetnek az égen csak menjenek már el a farmról.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről