Válasz a hozzászólásra

Breakout Kings 1x08 - Steaks

Az epizód címe az egyetlen olyan apróságra utal, ami kicsit megkavarta az állóvizet, feldobva a hangulatot. Ezt leszámítva egy meglehetősen középszerű 40 percet kaptunk, ahol ment minden a maga útján, de semmi kimagasló nem történt. Kevesebb volt az emberközpontúság is. Tipikusan olyan rész, amit megnéz az ember, szórakozik egy jót, aztán másnap már arra se emlékszik, hogy mit történt.

Az aktuális rossz fiúk nem nagyon tudták emelni a hangulatot. Igaz, hogy ketten voltak, de nem hoztak semmi extrát, amit ki lehetne emelni. Ráadásul nem is voltak a legjobb szökevények, hiszen a sok-sok baki megbosszulta magát és láncra verve távoztak.

De hogy visszakanyarodjak a címhez, egy steak-ház nyílt az irodától nem messze. Kedvenc fegyenceink kaptak egy kupont, amellyel a vendéglő ingyen kaját biztosított. A probléma, hogy a kedvezmény csak egyszer vehető igénybe, a rabok pedig hárman vannak. Ray jóvoltából verseny kezdődött, aki leghasznosabb lesz az ügyben, az mehet el vacsorázni. Mindenki nyálcsorgatva vetette bele magát a munkába.

Ezt leszámítva azonban semmi érdekes nem történt. Még ezt a versenyt se aknázták ki teljes mértékben a készítők. Párszor megemlítették, hogy a néző emlékezzen, hogy mi folyik itt, de semmi több. Említettem, hogy a mostanában szokásos egymás közötti kapcsolatépítés is elmaradt. Csupán Charlie hozott ki magából kicsit többet, mint az amúgy is szokásos. A többiek nagyon szürkék voltak.

Lloyd kicsit kisebb lángon égett, de még így is elfogadható szerepet vállalt, a többiek szükségessége a nullához közelít. Megfigyelhető, hogy az utóbbi időben az írók próbálják közelebb hozni a karaktereket egymáshoz, amivel nem is lenne baj, ha jobban csinálnák.

Érdekes és tanulságos volt Julienne és Lloyd párbeszéde a börtönről, konkrétan arról, hogy milyen is lehet nekik a rácsok mögött. Eléggé elbaltázottnak érzem, hogy ebből semmit se mutatnak nekünk. Ahogy Jules is mondta, ők hárman olyanok, mint az átlagos emberek, mert a néző mindig ebben a környezetben látja őket. A készítőknek jobban rá kéne feküdniük a börtön és a szabad világ kontrasztjára, kiemelve, hogy ez a bűnüldözősdi mekkora lehetőség a fegyencek számára.

Összességében egy teljesen középszerű rész született. Minden ment a maga útján, de semmi extra nem történt.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről