Breakout Kings - A teljes első évad

Az A&E csatorna üdvöskéje arról volt nevezetes már a bemutatás előtt, hogy át kívánja venni a nagy sikerű Prison Break egyik legjobb karakterét. A rajongók közül sokan nyilván csak ezért adtak esélyt a sorozatnak. Az a bizonyos karakter csupán egyetlen részben tűnt fel, mégis sikernek könyvelhető el, mert az volt a szezon legjobb epizódja. A folytatás sem lett unalmas, mégis aki kiemelkedő részeket, óriási drámát vár az rosszul teszi, mert a Breakout Kings inkább amolyan vasárnap esti csemege. Nem váltja meg a világot, de könnyed szórakozást nyújt.

A szezon elején voltak kifejezetten ötletes részek, jól indult a szekér. Később kicsit beleszürkültünk az egymást követő, hasonló ügyekbe. Nem hoztak sok újat az egymást követő epizódok. Nem bontakozott ki semmilyen főszál. Egy szimpla nyomozós sorozat megspékelve azzal az extrával, hogy fegyenceket is bevonnak munkálatokba.

Az összkép lehetne sokkal rosszabb is. A „Szökevények Királyai” mentsége, hogy kifejezetten jó karaktereket hoztak össze. A színészi teljesítmények nagy része tetszett, hozzáadták azt a pici pluszt, ami feldobta az aktuális rész hangulatát. Az írókról már ugyanez nem mondható el. Többet vártam volna a szokásos sablonnál. Ráadásul nem használták ki a karakterek potenciálját, nem tudták közelebb hozni őket a nézőhöz. Első azt gondolná az ember, hogy ez inkább a színész hibája, de ebben az esetben mégsem őket okolom, mert az esélyt se kapták meg a kibontakozásra. Az esetek nagy részében csak bizonyos személyre koncentráltak, aki megkapta a maga kis sztoriját, miközben a többiek háttérben maradtak, egy-két töltelék mondatot kipréselve szájukon.

A legnagyobb gond talán, hogy teljesen random részek követték egymást, alig voltak átívelő szálak. Sokkal többet ki lehetett volna hozni a történetből, akkor talán valamivel egységesebb hatást kelt az évad. Még talán elfogadom, ha nem akarnak fő cselekményszálat beletuszkolni az alkotók, de akkor legalább színesítsék a sztorit a szokásos sablon elhagyásával. Sajnos a legtöbb részben ugyanúgy történt minden, csak más szökevénnyel.

Ha már itt tartunk, elég neves színészeket sikerült megnyerniük az adott rész gonoszának. Robert Knepper, Richard Burgi, Mark Pellegrino, Lauren Vélez. Ha csak őket nézzük, ez már négy név, kis túlzással az évad fele. Garantáltan jó szórakozást ígérnek. Voltak nagyon erős részek is az évadban. Nekem az abszolút kedvencem a T-Bag-féle szökés. Visszajött a Prison Break hangulat, ráadásul az írók nagyon összekapták magukat és nem semmi sztorit kerekítettek eme karakter köré. A végén Lloyd és T-Bag párbeszéde az egyik legjobb volt, amit mostanában láttam.

Az évadzáró rész újra kicsit izgalmasabbra sikerült, megpiszkálva az állóvizet, de semmi több. Lényeg, hogy a második szezon már zsebben van, jövőre biztosan várható a folytatás. A Breakout Kings egy jó erős közepes sorozat, amely remek kikapcsolódást nyújt azoknak, akik unják a Barátok Közt-öt, de nem szeretnének több évadon átívelő szálakat bogozgatni. Ha a második évad tudja hozni az első színvonalát és a készítők is tanulnak valamit az elkövetett hibákból, akkor minden rendben lesz.

Összességében egy felemás évad került adásba, jó és gyengébb részekkel, ötletes megoldásokkal, jó színészekkel, de sok kihagyott ziccerrel. Ha másért nem, T-Bag miatt feltétlenül ajánlom a harmadik részt.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről