Válasz a hozzászólásra

The Walking Dead 1x05 - Wildfire

Szépen tartja magát a sorozat, a színvonal semmit sem változott, maga az epizód is jobb volt, mint a legutóbbi. Milyen kár, hogy csak 6 részes lesz az első évad, így 5 megtekintése után még egyáltalán nincs finálé közeli hangulatom. Pedig elvileg a Wildfire vezette elő a finálét, amely egész biztos hozni fog váratlan szituációkat. De ne szaladjunk ennyire előre, inkább emlékezzünk meg a mostaniról, amelyben ismét az emberi pillanatoké volt a főszerep.

Tovább...

Lassan elmondhatjuk, hogy vannak emberi pillanatokat felvonultató részek, amely a drámára helyezi a hangsúlyt és kevesebb akciót láthatunk. Aztán vannak a zombis pillanatok, ahol pont fordított a helyzet.

Én személy szerint a kettő finom egyvelegét szeretem a legjobban. Ez most inkább hajlott a drámai irányra, ami nem csoda a legutóbbi zárás kapcsán.

Miután a járkáló halottak rajtaütöttek hőseink táborán, várható volt, hogy a túlélők meggyászolják halott szeretteiket. Főleg Andrea került középpontba, aki szívesen kihagyta volt ezt az érzést, mivel testvére, Amy jobblétre szenderült. Az írói fantázia csúcsa, hogy összekötötték a kellemest a hasznossal. Egyrészt láthattunk egy igazi családi drámát, amelyet szépen megkomponáltak, továbbá tanúi lehettünk az első átváltozásnak. Bizony ám, szegény Amy nem maradt olyan sokáig halott. Láthattuk élő egyenes adásban miként megy végbe a folyamat.

A látvány kitűnő, a brutalitás is jelen van még, de nem öncélúan. Ez az, ami nagyon tetszik, hiszen a cselekmény és ez az egész kegyetlenül új világ megköveteli az el-állatiasodást.

Miután szegény Amy másodszor is meghalt, a figyelem Jim-re irányult, akit a rajtaütés során szintén megkarcoltak. Kár, hogy a járkáló harapás felér egy halálbüntetéssel. A táborlakók egy része rögtön ki akarta loccsantani a férfi agyát, míg Rick új megoldáson törte a fejét.

Rövid tanakodás után hőseink elindultak a járványügyi központba, hátha ott más szelek fújnak, esetleg sikerült a tudósoknak kidolgozni az ellenszert. Végül is jogos a felvetés, hiszen a központot nagy erőkkel őrizhetik, mivel az bír a legnagyobb jelentőséggel a vírussal folytatott háborúban.

A helyzet már nem volt ennyire rózsás a megérkezés után. Jim-nek nem sikerült eldöcögnie a konvojjal a célállomásig, saját döntése nyomán inkább hátramaradt meghalni és újjászületni. A központ állapota még inkább csüggedésre adott okot. Bár kiderült, hogy hőseink nem feleslegesen jöttek annyi kilométert, egy tudóst mégis találtak, aki ajtót nyitott nekik.

Ezek voltak a záró képsorok, a finálé várat magára még egy kicsit, utána nagyjából októberig be kell érnünk a nagy semmivel. Jó epizód volt, végig jól szórakoztam.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről