Fringe 3x05 - Amber 31422

Az októberi pihenő után újult erővel tért vissza a Fringe. Páratlan rész lévén ismét a túloldal eseményeit követhettük figyelemmel. Az aktuális eset egyáltalán nem nyűgözött le, majdhogynem semmitmondónak tekinthető. A főszál eseményeiben történt némi változás, ami mindenképp pozitív és talán elmozdítja a szériát a holt pontról.

Tovább...

A random ügy legnagyobb hibája, hogy nem volt benne túl sok fantázia. Bár közelebb kerülhettünk a túloldal mindennapi életéhez, mégsem élveztem annyira ezeket a képsorokat. Ha már ilyen irányba ment el az évad, hogy egyik héten ezt kapjuk, a másikon amazt, akkor talán jobban ráfeküdhetnének a két világ közötti különbségekre, hogy a néző valóban elhiggye, hogy egy teljesen más valóságban jár.

Az alkotók próbálják minden szempontból bemutatni a túloldalt, de mégsem érzem teljesnek. Én személy szerint szívesen látnék belőle többet.

Olivia életét továbbra is megkeseríti Peter alakjának feltűnése. Természetesen a férfi csak a nő agyában létezik, ami így próbál segítségért kiáltani, hogy valami nem stimmel. Az agymosott Dunham ügynök igyekezett tudomást sem venni az ifjabbik Bishop-ról.

Aztán ahogy haladtunk előre, Olivián elkezdtek kísérletezni Walter kérése nyomán. Azt tesztelték, hogy a lány miért képes játszi könnyedséggel utazni a világok között. A kísérlet egész jól sikerült, néhány röpke másodperc idejére a barna hajú leányzó hazatért.

A nyomozás lezárása után ismét megjelent Peter, aki olyan tényeket mondott Oliviának, amikről ő maga nem tudhat. Különös részleteket a másik világról, a mi világunkról. A második kísérlet alkalmával Liv maga is megtapasztalta, hogy a „képzelgése” igazat beszél. Úgy fest, hogy végre rájött az igazságra, amit vagy elfogad vagy nem.

Mindenképp érdekes húzás, pozitív, mert nem tartottam jónak az időhúzást. Azzal nincs gond, hogy Olivia egy másik világban ragadt, de a folytonos hülyítés már kezd idegesítő lenni. Haladjon csak tovább a cselekmény, legyenek változások, de ne rágjuk ezt a csontot az egész évadon keresztül. Kétségtelen, hogy ezzel a közepes résszel a dolgok jó irányba kezdenek változni, amire elég nagy szüksége van a sorozatnak.

Összességében közepesre sikerült a visszatérés, ami a gyenge történet számlájára írható. A fő eseménysor kezdi megemberelni magát végre. Rajongóként csak azt mondhatom, hogy jó újra Fringe-t nézni.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről