Fringe 3x08 - Entrada

A Fringe is hosszabb szünetre vonul, a készítők gondoltak egyet és lezárták a történet eddigi szakaszát, hogy a visszatérés után valami egészen újjal folytathassák. Nagy várakozás előzte meg ezt az epizódot, mert végre összeértek a szálak, az írók nem húzták túl sokáig az adott problémakört és joggal várhattuk, hogy valami egészen különleges élményben lesz részünk. A tovább mögött kiderül, hogy miként is jött ez össze.

Tovább...

Tulajdonképpen nincs ok a panaszra, nem árnyékolja be semmi a rész teljesítményét, nagyjából azt kaptam, amit vártam. Pedig elhihetitek, hogy nagyon voltak az elvárások, az előző etap záró képsorai óta tűkön ülve vártam a folytatást.

Aki figyelemmel kíséri a sorozatot, jól tudja, hogy a mi világunkba beférkőző Olivia álcája lelepleződött, míg a másik oldalon maradt ügynöknő öntudatra ébredt és eltökélt célja, hogy hazajusson.

A nyolcas rész főcíme is vegyes képet mutatott, utalva arra, hogy nem csak az egyik univerzum eseményeivel foglalkoznak majd ebben a 40 percben, hanem mindkét oldal egyforma figyelmet kap.

Nagyon tetszett, hogy végre nyílt lapokkal játszottunk, nem volt több hazugság, nem kellett megjátszani senkinek semmit. Maga a sztori része nem lett végül kirobbanó, de mégis tetszetősre sikerült, ez a lényeg.

Inkább a felfokozott hangulat vitte a hátán a történetet, aminek vége bárki számára borítékolható volt. Igaz, a túloldali Broyles ezredes halála hozott némi váratlant, de valahogy több drámát elvártam volna a készítőktől.

Peter jelenete tetszett a legjobban, amikor fejbe lőtte az anyukának álcázott alakváltót. Általában lehet sejteni ezeknek a turpisságoknak a megfejtését, de most rendesen megvezettek engem is. Ötletes jelenet volt.

A legszebb ebben a végjátékban, hogy a széria jövője teljesen nyitott, bármilyen irányba mehetünk tovább, nincsenek többé skatulyák, jöhet egyfajta vérfrissítő megújulás. Külön öröm, hogy nem húzták egész évben a történet ezen részét és a félévi vizsgánál szépen lezárták. Talán más sorozatnak is jót tenne, ha egy adott évadba több rövidebb sztorit is becsempésznének, mert néha az az ember érzése, hogy túl hosszú a 22 rész egyetlen mondanivaló köré.

Összességében elmondható, hogy elég erős zárást kaptunk a szünet előtt és talán az évadban először éreztem azt, hogy fenntartások nélkül tudok élvezni egy Fringe epizódot. Nekem továbbra is hatalmas kedvencem a sorozat, ezért is vagyok vele néha szőrösszívű.

Ja, és aki szeretne jövőre is Fringe-t látni, szánjon egy-két percet, hogy aláírja a sorozat megsegítésére létrehozott petíciót. A kaszától még nem kell egyelőre félni, de ennyit megér kedvencünk jövője.

http://www.petitiononline.com/FringeTV/petition.html

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről