Dexter 5x02 - Hello Bandit

A nálam nagy sikert aratott évadnyitó után picit visszavet Dexter papa is a tempóból. Nem volt az epizóddal semmi gond, csak nem tudta hozni ugyanazt a színvonalat, amit a szezon bevezetője produkált. Ettől függetlenül az alaphelyzet továbbra is érdekes, főhősünknek új dolgokkal kell megbarátkoznia. Ha pedig azt mondom, hogy Kyle Butler, akkor sokan kikövetkeztethetik, hogy milyen problémákkal kell szembenéznünk.

Tovább...

Talán ez az évad fog legjobban hasonlítani a második szezonhoz, legalábbis ha azt nézzük, hogy ismételten Dexter kerülhet a rendőrség látcsövébe. Quinn amúgy sem csípi címszereplőnket és a jelek szerint egyre inkább hagyja magát abba az irányba terelni, hogy Dex-nek köze lehet Rita halálához és a rejtélyes Kyle Butler-hez.

Az FBI ugyanis erőteljesen érdeklődik az imént említett férfi és Arthur Mitchell iránt. Ők még nem tudják, hogy egyikőjüket sem fogják megtalálni, különböző okok miatt. Ettől függetlenül Dexter még bajba is kerülhet, hiszen a Hármas-Gyilkos családja által adott fantomkép felkeltette érdeklődését.

Persze ez a fajta érdeklődés még nem olyan, mint anno Doakes esetében, de akkor is elgondolkodtató, hogy merre tart az évad. Mert jelenleg úgy tűnik, hogy ismételten Dexter után fog nyomozni mindenki. Ezt a hipotézist alátámasztja az is, hogy a készítők elmondása szerint ennek a szezonnak nem lesz fő gonosza.

Ezen kívül láthattuk, hogy Dexter miként birkózik meg saját démonaival. Az ölés és a vér iránti vonzalma nem hagyja nyugodni, eközben családjának nagy szüksége lenne rá. Pontosabban Cody-nak és a kisbabának. Astor már más tészta, hiszen a „bajos” tinilány a fejébe vette, hogy a nagyszüleivel akar maradni. Vágya beteljesült, Dexter elvesztette Rita gyerekeit. Pedig ők igazán fontosak voltak számára.

Az epizód többi momentuma elhanyagolható, az imént vázolt eseményekre volt kihegyezve a rész, amit helyenként untam. Még mindig az útkereséssel telik a játékidő. Ilyen is kell, de remélhetőleg az évad hamarosan beindul és elénk tálalnak valami igazán fincsit.

Összességében egy gyengébb epizód, amely az érzelmekre próbált hatni, nem sok sikerrel. A szezon eseményei lassan kezdenek kirajzolódni, meglátjuk hová jutunk.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről