Dexter 6x07 - Nebraska

A trailer alapján egy fantasztikus epizódra volt kilátás. Tudjuk jól, hogy az előzetesek néha csalókák lehetnek, nem feltétlenül kell abból kiindulni. Ha viszont azt vesszük alapul, hogy a sorozat hétről hétre kiváló epizódokat produkál, akkor mégis van okunk a reménykedésre. A tovább mögött minden kiderül.

Aki követi az eseményeket, tudhatja, hogy Dexter sötét utazója utat talált a felszínre, testet öltve hősünk előtt. Brian Moser megkeserítette már Dexter életét. A nagyszerűen megkomponált első évad hűtőkocsis gyilkosaként híresült el. A végzetét is ezen ténykedése okozta, habár Dexter azóta se nagyon lépett túl ezen.

Nagyon érdekes lelkiállapot vezetett odáig, amíg a megtestesült gonoszság elérte a felszínt. Talán Dexter még soha életében nem érezte magát ennyire Önmagának. Maga is elhitte, hogy ez az ő valódi énje, nincs benne fény és örökké az árnyaival kellene küzdenie. Brian hatására igyekezett kilépni ebből a szerepből, véget vetne Harry tanításának, szabályrendszerének.

A habot a torta tetejére Debra mázolta fel, aki közölte testvérével, hogy a Hármas Gyilkos visszatért és újra ölt, ezúttal saját lányával és feleségével végzett. Arthur Mitchell nem lehetett, ezt Dexter tudta a legjobban, hiszen a karakteres sorozatgyilkos már jó ideje a halakkal alszik. Elég nagy volt a gyanú, hogy a Hármas fia kezdte el folytatni apja szokásait.

Dexter kivett némi szabadságot és Nebraskába indult a „szellemként” minden lépését felügyelő Briannel. Érdekes jelenetek voltak ezek. Látszott, hogy címszereplőnk mennyire alárendelt és hiszékeny. Úgy táncolt, ahogy a sötét utazó fütyült. Minden kiveszett belőle amit szeretni lehet. Csak a vér és az ölés járt a fejében.

Érdekes arcát mutatta Michael C. Hall. Remekül adta elő az önmagából kifordult embert, minden hozzávaló adalékkal együtt. Azért az valahol borítékolható volt, hogy ez az állapot nem marad így egy résznél tovább. Dexter legyőzte a sötét utazót, visszaadva az iránymutatás lehetőségét Harrynek.

A másik szálon Travis és Gellar professzor kapcsolata vett ellentétes irányt. A gyilkos páros feloszlani látszik, Travisnek elege van mindenből, nem akarja tovább csinálni Isten tervét.

Összességében egy érdekes és szórakoztató részt láthattunk, ahol Dexter teljesen kifordult önmagából és azzá a szörnyeteggé vált, ami a bátyja is volt egykoron.

0

"Minden kiveszett belőle amit

"Minden kiveszett belőle amit szeretni lehet." - pontosan! és nagyon nem tetszett hogy így lealjasodott -- azt sejtette hogy ez az új út.. de a rész vége felé szerencsére "megvilágosodott" és megint a gyógyuló, "szimpatikus sorozatgyilkos" önmaga lett. Jó rész volt ez is.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről