Válasz a hozzászólásra

Z Nation 1x01 - Puppies and Kittens

Az amerikai SyFy csatorna szeretné meglovagolni a The Walking Dead sikerét, ezért berendelt az új idényre egy zombisorozatot, amit egyelőre nem tudok hová tenni. Az biztos, hogy ha valami a The Asylum stúdió logójával kezdődik, attól sok jóra nem számíthatunk. Nem tudom, hogy ez a széria mennyire akarja komolyan venni magát. A készítők tisztában vannak vele, hogy nincs annyi rendelkezésre álló forrásuk, hogy egy korrekt zombisorozatot készítsenek, ezért fokozatosan kezdtek elmenni az idióta hülyeség irányába, hogy még jobban meghökkentsék a nézőt. Hogy ez mennyire jött össze, az nem kérdés.

Nekem alapvetően nem tetszett a pilot. Tiszta Asylum-érzésem volt szinte végig. Nincs meg az a hangulat, ami a sikerhez kellene. A The Walking Deadnek van egy elképesztő atmoszférája, ami mindennek a kulcsa. A néző bele tudja élni magát a helyzetbe. Itt szó nincs ilyenről.

A sorozat szinte minden eleme gagyi. Az effektek rosszak, főleg annak tekintetében, hogy a bevezető résznek kellene berántania a leendő rajongót.

A karakterek lehetnek még érdekesek a későbbiekben, de eddig nem tudtunk meg róluk túl sokat. A harapásnak ellenálló fószer az egyetlen kivétel. Zseniális ötlet belevinni egy olyan karaktert, akinek a vérében van az ellenszer, de elképesztően gyökér a jelleme. Ebben van potenciál, mindenki más max. biódíszletnek felelt meg.

A sztori nem egy nagy eresztés. Világméretű járvány, a lakosság túlnyomó többsége zombivá változott, kinyírásuk a szokásos módon zajlik. Közben persze a fentebb említett palit el kéne vinni egy olyan helyre, ahol talán tudnának kezdeni vele valamit.

A bevezető vége felé elkezdtek csöpögni az arcpirító ötletek, amikből azt szűrtem le, hogy a készítők sem teljesen biztos, hogy vérkomolyan gondolják ezt az egészet. A zombibaba kiábrándító volt. Gagyi, felesleges, nevetséges. Valószínűleg ilyen lesz maga a sorozat is, ami azért nem feltétlenül baj, mert biztosan lesznek nézők, akiknek pont ez jön be. Végül is az alkotóknak még igazuk is lehet, hiszen ebből az anyagból talán ennél többet nem is lehet kihozni.

Az biztos, hogy én nem kérek többet a folytatásból, max. ha váratlanul magára talál a sorozat, amire azért nem tenném fel az összes spórolt pénzemet.

3

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről