Válasz a hozzászólásra

Supernatural 9x13 - The Purge

A testvérek közötti nézeteltérést már az első rész óta sejteni lehetett. A legutóbbi epizódban teljesedett ki, amikor mindennek hangot is adtak. Elég elcsépelt és többszörösen visszatérő jelenség ez ennek a sorozatnak a világában. Ha mindehhez hozzáadjuk azt, hogy egy teljesen átlagos vadászat részeseivé váltunk, akkor tényleg nem érdemel többet ez a rész egy 6/10-nél.

Ezúttal nem voltak neves visszatérő szereplők. Se Crowley, se Castiel, se Káin, senki. Érdekesebb lehetett volna mindez, ha mondjuk ott lohol Deanék nyakában Cass a maga szokásos módján.

Maga a heti eset sem hozott túlságosan lázba, főleg az események felgöngyölítése után.

Kisváros, különös gyilkosság. Egy kövér emberke halt meg, akinek leszívták az összes zsírját. Nem kötötték az orrunkra egy jó darabig, hogy ki vagy mi volt a tettes. Az ügy persze felkeltette a fasírtban lévő tesók figyelmét és rögtön útra keltek.

A bevezetőben említett fivér viszály volt talán az egyetlen érdekes szál. Tudjuk jól, hogy ők már csak ilyenek, minden évadban civódniuk kell valami miatt, de aztán csak megtalálják egymás szívét. Most sem lesz ez másképp, erre mérget vehetünk. Talán annyiban különbözik a mostani helyzet, hogy nem érezhetjük egyikük álláspontját sem rossznak, tévesnek.

Sam haragszik Deanre, Dean nem érti Samet. A fiatalabbik Winchester úgy érzi, hogy meg kellett volna halnia a végső győzelemért, amibe Dean soha nem menne bele. Valami olyasmi van itt, hogy jelen pillanatban egyik fél sem képes átérezni a másik érzéseit. Mindkettőnek igaza van és közben egyiknek sincs. Érdekes.

A heti üggyel viszont az volt a bajom, hogy túlságosan árnyalva lettek a gonosz szörnyek. Kiderült, hogy a rossz nem is annyira rossz, sőt kifejezetten win-win szituációra törekszenek, ahogyan az el is hangzott. Én jobban bírom, amikor szimplán levadásszák hőseink a félelmetes teremtményeket. Pláne az olyanokat, akiket kissé kreatívabban formáznak meg a készítők. A perui zsírszopó ember-lények nem lesznek a kedvenceim.

6

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről