Válasz a hozzászólásra

The Walking Dead 3x02 - Sick

Az új évad nagyon lendületesen kezdett. Kérdés volt, hogy ezt a felfokozott hangulatot mennyire tudják vagy akarják tartani a készítők a folytatásban? Ezúttal kevesebb aprítást láthattunk, de maga az epizód hozta ugyanazt az atmoszférát, amit a szezonnyitó elénk tálalt. A megváltozott környezet nagyon szépen illeszkedik a sorozat világába.

A börtön egész biztos tartogat még meglepetéseket hőseink számára. Ez hamar beigazolódik, amikor túlélőket találnak az étkezdében. A rabok meglehetősen régóta vesztegelnek a számukra legjobb helyen, igazából azt se tudják mi történik a nagyvilágban.

Hershel papa elég rendesen pórul járt, ugyanis megharapták. Kérdéses volt, hogy Rick életmentő lábdarabolása elég lesz-e a fertőzés ellen, vagy újabb lényeges szereplőről kell lemondanunk?

Az írók szerették volna éreztetni velünk, hogy az eltelt hónapok alatt sok minden megváltozott. Kezdve főhősünk személyiségével. Kifejezetten tetszik, hogy Rick attitűdje nem feltétlenül megváltozott, sokkal inkább fejlődött. Most már képes meghozni a nehéz döntéseket, amitől a férfi szimpatikusabbá nem válik, de az adott körülmények között teljesen érhető. Gondoljunk csak a második évados fogolygyilkolásra, illetve annak hiányára. Már most az elején megtapasztalhattuk, hogy ha idegen vagy és keresztbe teszel a csoport vezetőjének, akkor machete-vel a fejedben végzed.

A kötelező drámázás sem maradhatott ki a repertoárból. Hershel lányai eltérően vélekedtek apjuk sérüléséről és felépüléséről. Maggie is megváltozott az idők folyamán. Reálisabban látja a helyzetet, tudja jól, hogy édesapja fél lábbal nem nagyon lesz képes tovább menekülni. Persze ha előbb át nem változik (féllábú) járkálóvá.

A börtön egy újabb részlegét tisztították meg hőseink kiegészülve az újonnan verbuvált bentlakókkal. Ezek a jelenetek hozták a kötelező akciót, jól megtervezettek és látványosak lettek.

A végén kiderült, hogy Hershel megúszta-e a történteket.

Összességében egy hangulatos folytatást láthattunk, ahol minden a helyén volt. A környezet változása és egyes szereplők jellemének árnyaltabbá tétele sokat javított a minőségen.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről