Válasz a hozzászólásra

The Walking Dead 3x01 - Seed

A felejthető második évad gyötrelmei után egyértelművé kellett váljon a készítők számára, hogy a néző valami mást akar. Kétségtelen, hogy az előző szezonban is voltak szép megmozdulások, fontos események, de mégis a rajongók többsége mihamarabb felejteni szeretne. A képregényből és a második évad fináléjából tudhatjuk, hogy milyen irányba evickélünk tovább.

Talán fontos kihangsúlyozni, hogy elég sok idő telt el az évadzárás óta. Pontosan nem tudjuk mennyi, de Lori szinte bármelyik napon szülhet. Az elbeszélésből kiderül, hogy egy komplett évszakot ugrottunk át. Pedig borzasztó érdekes lett volna átélni az első telet. Nem tudom miért nem ragadták meg ezt a kínálkozó lehetőséget az alkotók, talán pótolják majd egyszer.

Szóval kis csapatunk ősmagyart megszégyenítő kalandozó életmódot folytat. Házról házra járnak, próbálnak ellátmányt szerezni. Csak sajnos mindez nem olyan egyszerű, ráadásul hosszútávon tarthatatlan.

Rick és Daryl véletlen belebotlik az új kalandok hosszú távú színhelyébe, egy börtönbe. Az épületkomplexum lehet az egyetlen esély hőseink számára. Akcióban nem fukarkodott az évadnyitó, jó volt látni a csapat rendezettségét és harci stílusát. Nagyon sok sorozattal az a baj, hogy az ember egyszerűen nem tudja beleélni magát a történésekbe, látszik minden egyes képkockán, nem nem a valóságot mutatja. Itt kérem szépen minden a helyén van, maximálisan el tudtam hinni mindent, amit elém tálaltak.

A börtön megtisztításával párhuzamosan kaptunk némi adalékanyagot, hogy Michonne és Andrea mivel tengeti hétköznapjaikat. Az ő szerepük is nyilván fontos lesz az évadban, bár egyelőre a többiektől távol próbálnak boldogulni.

Volt egy-két odavágott megjegyzés, hogy a tél folyamán történhetett valami Cark, Rick és Lori között, amely hatása a mai napig kihat a kis családra. Lehet, hogy kapunk majd visszaemlékezéseket, ha fontossá válnak ezek, ki tudja.

Az epizód végi dráma és a szinte kötelező első részes főszereplő vérengzés sem maradt el. Kíváncsian várom a folytatást, mert a nyitány rendkívül magával ragadó, stílusos és hangulatos lett.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről