Válasz a hozzászólásra

Supernatural 8x01 - We Need to Talk About Kevin

Hogy repül az idő. Ki gondolta volna még rég, hogy ilyenkor a Supernatural már a 8. évadát fogja taposni. Új showrunnert kapott a sorozat, ami vadiúj tálalást jelent az esetek nagy részében. Rajongóként azt kell mondjam nem volt rossz a szezonkezdet, alig lett vége, de már kell a folytatás. Ha már itt tartunk érdekes megjegyezni, hogy a Supernatural elkerült a pénteki halálnapról, ami nem egy bevett szokás. Meglátjuk, hogy milyen nézettséget tud produkálni szerdán. De nagyon elkalandoztam már itt az elején, inkább nézzük mit kaptunk a 8. évad felvezetőjétől.

Az előző etap vége ismét olyan szituációba keverte hőseinket, amiben már volt részük. Az egyik testvér eltűnik hosszabb időre, a másik letészi a lantot. A visszatérés sosem zökkenőmentes és mindig van valami, ami megbújik a háttérben.

Úgy fest ez az évad ismét a démonokról fog szólni, konkrétan arról, hogy miként lehetne örökre megszabadulni tőlük.

Szóval Dean visszatért a purgatóriumból, de a készítők nem kötötték az orrunkra, hogy is történt mindez. Jó sok visszaemlékezéssel tarkított jelenetet kaptunk. Ezek közül Dean momentumai voltak lényegre törőbbek. Azon kezdtem el agyalni, hogy ez a fajta történetmesélés lehetővé teszi, esetleg a későbbiekben mondjanak el igen fontos dolgokat nekünk.

A visszaemlékezések furán hatottak ugyan, de nem zökkentettek ki, mert a néző alapvetően kíváncsi, hogy mi történt a purgatóriumban.

A testvéri viszály sem maradhatott el, hiszen Dean egy éven keresztül minden percben az életéért küzdött, eközben Sam hátat fordított a vadászatnak, becsajozott (bekutyázott) és élte unalmas hétköznapjait. Legalább is ő ezt mondta, nem tudni elhallgat-e valamit fivére elől.

Castiel ezúttal kimaradt, állítólag fűbe harapott, de ezt mi nehezen hisszük. Jóval több szerepet kapott Crowley, aki ismét fő gonoszként tetszeleghet az évadban. Az újabban prófétaként működő ázsiai srác, Kevin szintén kulcsszereplő lesz a későbbiekben.

A két testvér jelleme némi változáson ment át, amit a színészek jól hoztak. Valószínűleg ez újabb problémákat fog szülni.

Összességében egy korrekt kezdést láthattunk, amely lefektette az alapkövet az egész évadra nézve.

0

Válasz

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről