Supernatural 8x13 - Everybody Hates Hitler

A legutóbbi rész igazán új megvilágításba helyezte a történetet, utat mutatva egy eddig ismeretlen világ előtt. A mostani is hasonló szellemben várta a nézőket. Nekem ez is kifejezetten tetszett, bár más okokból kifolyólag, mint a legutóbbi. Megvolt a Supernatural atmoszféra, a könnyedséget, a poénokat vegyítették a komoly történettel. Jó volt.

Kíváncsi vagyok, hogy ez az új irányvonal állandósulni fog, vagy csak ideiglenes sztorimorzsa. Hőseink megtalálták az egyetemesek nagy bázisát, ami egy puccos 50-es évekbeli kastélyra emlékeztetett. Gyakorlatilag ez volt a titkos társaság központja, innen irányítottak mindent, az egész tudásuk itt van. Gondolom a későbbiekben egyre többet tudunk meg a helyről, előkerülnek majd rejtett folyosók, stb.

Kicsit fura érzés volt a Winchestereket ilyen környezetben látni. Nem szoktunk hozzá ehhez a főbázis dologhoz. Ez az írók igyekeztek kihasználni és poénosan bemutatni a vadászok és az egyetemesek eltérő életstílusát. Főleg Dean hozta az ilyenkor szokásos baromságokat.

A történet érdemi része is szorosan kapcsolódik a titkos társasághoz, de egészen más szemszögből. Szerephez jutott egy megtermett gólem és annak új gazdája, aki mit sem tud a lény irányításáról, sem a családja miatti sorsáról. A gonosztevő náci nekromanták is megjelennek, akik nem tűnnek puhány ellenfeleknek.

Egyébként az epizód címe kicsit csalóka lehet, Hitlernek nem sok köze van a történésekhez, ellenben a náciknak annál inkább. Már egy másik bejegyzésben említettem, hogy rájuk lehet sózni minden mocskot, amit itt is előszeretettel kihasználtak.

Tetszett, hogy ezúttal sem volt semmi kizökkentő tényező, szépen végigkövettük az eseményeket. Szerencsére a visszaemlékezésekről már leszoktak az alkotók. Leginkább az epizód derűs oldala fogott meg. A poénok jól sikerültek, egyszerűen nem tudtam komolyan venni a történetet, de nem is baj.

Összességében egy jó hangulatú 40 percen vagyunk túl, ami szorosan kapcsolódott az előző héten felvázolt új irányhoz. A poénok telibe találtak, szórakoztató volt az egész.

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről