A-fraid blogja

Carnivále 1x11 – Day of the Dead

Hamarosan vége az első évadnak és a finálé előtti rész még Carnivále-os mértékkel mérve is szürke volt. Az ember azt hinné, hogy legalább az utolsó előtti rész bevezeti egy kicsit az évadzárót, ahol azért illik valamit felmutatni. Ehhez képest a 11. epizód talán az évad legérdektelenebb momentuma.

Nos, nos…

0

Az átok(The haunting)

Először is ne keverjük össze a szintén Átok (Grudge) néven futó borzalommal, ez nem az a film.
Ez 1999-es és már akkor is remake volt, hiszen Shirley Jackson: The Haunting of Hill House című regényéből már készült egy mozi még 1963-ban. A színészgárda jól csengő nevekből verbuválódott, de a mozi nem miattuk nevezhető jónak. A helyszín kiválasztása, a díszletek minősége, egyedisége az, ami emel valamicskét egy egészen közepes alkotáson.

A rettegett Hill House…

4

Elmarad a Seeker-Szerda


Sajnálatos módon, új rész hiányában a héten nem jelentkezem új Kereső epizóddal. Várni kell a jövő hétig, mivel a csatorna is pihenőt tart.

0

Alice 1x02

A folytatásban véget ér a sajátos mese, melyben Alice és a Kalapos, segítőjük a Fehér Lovag megmentik Csodaországot. Hogy miért árulom el, hogy mi a vége?
Mert a második rész egész jól illeszkedik a megszokott sablonokhoz.
Mint az első rész kritikájában említettem, amint megszokjuk a környezetet és az atmoszférát, már nem is olyan érdekes a sorozat.

Rövid leszek…

0

Alice 1x01

Nagy elvárásaim voltak ezzel a két részes mini szériával szemben. Már önmagában az ötletet remeknek találtam, hogy Lewis Carrol örökérvényű mesterművét sci-fi-ként adaptálják.
Meg kell hagyni érdekes, ahogy ötvözték a futurisztikust a klasszikussal, de amint megszokjuk ezt a furcsa érzést, az alkotás már koránt sem nyújt akkora élvezetet.

Kövessük akkor a Fehér Nyulat!

0

Mindenkinek van véleménye.

Nagyon érdekes társalgás bontott szirmot a Dorian Gray c. film kritikája alatt és a Fórumban.
Egy új meglátás, és az arra érkezett reakciók. A filmekről alkotott vélemények a legtöbbször nem egyeznek, vagy részletekben egyeznek, esetleg teljesen megegyeznek. Ez a különbség, ami érdekessé tesz minden alkotást, a legjobbaktól a legrosszabbakig. Azt gondolom értekes és tanulságos lehet megnézni és elolvasni. A linkre kattintva már ott is vagytok.
És persze bárki hozzászólását a témához szívesen vesszük, mivel azzal is csak gazdagodunk!


http://sorozatportal.hu/content/kritika-kritik%C3%A1r%C3%B3l

0

Carnivále 1x10 – Hot and Bothered

Az évad vége felé haladva joggal várható, hogy kezdjenek valamit a sorozattal, legyen benne végre valami izgalom, valami fordulat. Végső soron ez a most következő epizóddal kapcsolatban el is mondható. A Társulat megérkezik a mexikói határhoz, Justin pedig haza tér.

„Együtt az összes próféta!”

0

Legend of the Seeker 2x10 – Perdition

Elég felemás epizódot nézhettem végig. Tetszett is, meg nem is. De alapvetően a szokásosat kaptam, amit eddig elvárhattam a sorozattól. Pedig él bennem a remény…
A story nem halad, egy helyben toporog, és maradunk a sémánál, amit eddig követtek.
Annyira kiszámíthatóak a húzások…

„Scooby dooby doo, where are you?”

0