wouhn blogja

FlashForward 1x08 - Playing Cards with Coyote

Kezdjük azzal, hogy sok negatív kritikát olvastam itt-ott erről a részről. Vannak olyanok is, akik konkrétan emiatt kaszálták el a sorozatot, soha többé nem nézik. Ez nevetséges.

Egy teljesen átlagos epizód volt, kevés izgalommal és meglepetéssel, de mégis haladt előre a cselekmény és a végén ugyancsak megkérdezhettük magunktól, hogy mi a … van itt?

Látszik, hogy jól fel van építve az egész, hiszen regényből készült. Nem útközben találják ki a készítők a dolgokat. Nagyon bízom a sorozatban, mert az egyik kedvencem. Csak sajnos rossz látni, hogy egyesek egy közepesebb rész után már dobják az egészet.

Tovább...

0

Stargate Universe 1x08 - Time

Ez kegyetlenül jó volt!

Most először tudom szívből megdicsérni a Stargate Universe-t, mivel ez az epizód engem levett a lábamról. Az eddigi legjobb. Soha rosszabbat!

Biztos feltűnt már többeknek, hogy egyre több filmnél és sorozat résznél erőltetik a kézikamerás felvételeket. Olyanra gondolok, mint a Blair Witch projekt vagy a Cloverfield. Én személy szerint a falra tudok mászni az ilyenektől. Nagyon nem jön be a műfaj.

Azt gondoltam, hogy itt is ilyen résszel fogunk szembe nézni. Félig meddig igazam is lett, azzal a különbséggel, hogy itt oka volt ennek a megvalósításnak. Nem is akármilyen.

A féreglyuk a tovább mögé vezet...

0

Supernatural 5x09 - The Real Ghostbusters

Ismét egy olyan résszel vagyok kénytelen jelentkezni, amelyik nem sikerült túl komolyra.

Az utóbbi időben csak ilyenekkel találkozunk. Most már azért egyre jobban mondja a belső kisördög, hogy kéne már egy „vérkomoly” etap.

Foglalkozzunk inkább ezzel. Nem volt túl színes, sem mérföldkő, de péntek esti kikapcsolódásnak ideális.

Lássuk...

0

V 1x02 - There Is No Normal Anymore

Kezd beindulni a sorozat. Mondom ezt úgy, hogy eléggé visszafogott résszel találkozhattunk ezúttal. Az is igaz, hogy két rész alapján nem lehet megítélni egy szériát.

Mindenesetre nekem tetszik, egész biztos, hogy nézős marad és hétről hétre találkozhattok vele itt nálunk.

Kezdi nagyon mélyen átitatni a V jelenséget a „ne-bízz-senkiben-de-a-végén-úgyis-kiderül-hogy-az-is-gyík-akire-nem-számítasz”-érzés.

Spoileres tartalom a tovább mögött...

0

Heroes 4x09 - Shadowboxing

Picit átlag feletti rész volt, lekötött, néhol még izgultam is.

Az előzőt nem űbereli, lényegében minden visszaszökkent az eddigi kerékvágásba. Mintha a 8. részt egy önálló különkiadásnak kéne tekinteni. Nem illett bele a negyedik évadba, sem szerkezetileg, sem élvezeti szempontból.

Újból kevés szereplőt mozgattak meg, akik története csak itt-ott kapcsolódott össze.

Lássuk miről is van szó...

0

Fringe 2x06 - Earthling

Hosszúra nyúlt szünet után tért vissza a Fringe, rögtön egy olyan résszel, ami teljesen korrektre, nézhetőre sikerült.

A fő eseményekről ugyan nem tudhattunk meg többet, ettől függetlenül jól szórakoztam. Előjöttek a rég elfeledett X-akták érzések.

Részletek a tovább mögött...

0

Stargate Universe 1x07 - Earth

Kifejezetten érdekes és nézhető volt a heti epizód. Továbbra is megfigyelhető, hogy rendkívül lassú léptekben halad a sorozat. Vajon a készítők tudják már, hogy mit fognak kihozni az évadból, évadokból vagy csak húzzák az időt?

Bármelyik is legyen igaz, piszok szerencséjük van, hogy néhány gyenge részt mindig követ egy egészen jó.

Engem személy szerint megfogott a széria, kedvelem a szereplőket, megszoktam a környezetet, csak lehetne valamivel több akció.

Tovább...

0

V 1x01 - Pilot

Hatalmas marketing munka áll ezen új sorozat háta mögött. Az ABC kitett magáért, sikeresen belesajtolták az emberekbe, hogy „neked kell ez a sorozat!”

Persze ez még nem minden, hiszen, ha nem azt kapja a kedves néző, amit vár, akkor nem fog leülni az évad további részeire. A nézettsége nagyon jóra sikerült, a vállveregetést biztos megkapták érte.

Hogy őszinte legyek, én jóval többet vártam. Csalódottan álltam fel, lehetett volna jobb is. Az eredeti sorozatot nem ismerem, csak néhány (spoileres) képet láttam a nagy elődből, de semmi extra. Csak ugyebár a promo anyagok hatására kialakul az emberben egy kép, egy elvárás, amit a pilottal szemben támaszt.

Összehasonlításképpen az ABC másik remek újoncával, a FlashForward-dal, a V (visitors) csalódást keltett.

Térjünk rá a történetre...

0