Fringe 2x06 - Earthling

Hosszúra nyúlt szünet után tért vissza a Fringe, rögtön egy olyan résszel, ami teljesen korrektre, nézhetőre sikerült.

A fő eseményekről ugyan nem tudhattunk meg többet, ettől függetlenül jól szórakoztam. Előjöttek a rég elfeledett X-akták érzések.

Részletek a tovább mögött...

Megszokhattuk, hogy szép és igényes munkát végeznek a speciális effektek kapcsán, ez most sem volt másképp.

Minden azzal kezdődött, hogy egy férfi látott egy baljós kinézetű árnyat. Amikor a felesége hazaért, kedvesét a fotelben ülve találta. Pár pillanattal később az uraság hamuvá foszlott.

A következőkben már az FBI munkájába kapcsolódtunk be, amit az imént felvázolt helyszínt elemezték. Feltűnt Broyles ügynök, akit látszólag felzaklatott az eset. Mondom én ezt egy olyan emberre, akin nem nagyon látszanak az érzelmek. Mindig hideg, nyugodt, távolságtartó. Most azonban a saját kezébe vette az irányítást.

Később kiderült, hogy látott már ilyen esetet korábban, sőt ő maga nyomozott. Nem jutott szinte semmire, házassága azonban tönkrement. Ezért számított ez az eset ennyire különlegesnek a főnök úr életében és épp emiatt szegett meg annyi előírást, amennyit csak kellett.

A titok megfejtése, hogy egy orosz űrhajós visszatért a Földre, kómában. Valami történt vele odafönt, valami megszállta. Egy lény költözött belé, akivel szimbiózisban léteznek. Ez a valami azonban képes egy másolat formájában kilépni a gazdaszervezetből és árnyként vadássza az embereket sugárzás után. Erre van ugyanis szüksége az életben maradásra.

Az asztronauta testvére ápolgatja rossz bőrben lévő bátyját, igyekszik elérni, hogy a lény ne válhasson még erősebbé. Ehhez azonban meg kellene fejteni egy képletet. Ha megvan a megoldás, talán külön lehet választani a két élőlényt egymástól úgy, hogy az űrhajós életben marad.

Walter Bishop mindent elkövet, hogy megfejtse a formulát, sikerrel is jár, de arra az eredményre jut, hogy a két organizmus molekulárisan kapcsolódott össze, így a szétválasztás lehetetlen.

Nem sokkal ezután a bátyó nyomára akadnak, akihez már nem FBI ügynök kell, hanem porszívó. A lény őt is elintézte. Megtalálják a kómában fekvő asztronautát és Broyles (meglepő módon) fejbe lövi. Lényegében jó döntést hozott, mivel az árny egy kislány életét veszélyeztette.

Összességében egy teljesen szokványos, átlagos Fringe epizód volt, ami nekem személy szerint kifejezetten tetszett.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről