wouhn blogja

V 1x06 - Pound of Flesh

Egészen korrekt rész volt, belátható, hogy fejlődik a sorozat. Olyan érzése van az embernek, mintha megnézett volna már 15-16 epizódot, közben pedig még csak hat etapon vagyunk túl. Mindeközben halad a történet, nem beszélnek félre, minden szál fontos.
Csak valahogy mégsem tudok olyan izgalomba jönni tőle hétről hétre, mint a többi általam vezetett sorozattól. Nem tudom ennek az okát.
De el kell ismernem, hogy a V egyre jobb lesz.

Olvass tovább...

0

Doktor House 6x15 - Black Hole

Kicsit megkésve bár, de beszámolok erről az epizódról, hiszen valamivel jobb volt, mint az átlagos House részek. A séma a régi, viszont voltak ötletes apróságok, amit feldobták az egyhangúságot. Ettől függetlenül nem halad semerre sem a sorozat. Elgondolkodtam azon is miközben a szokásos doktorosdit néztem, hogy tökéletesen semmire se volt jó a hatodik évad kiváló kezdése, hiszen mára már minden odalett, ami ott változásnak tűnt.

Lássuk...

0

Supernatural 5x18 - Point of No Return

Ebben a részben csak is és kizárólag a főszállal foglalkoztak, ez mindenképpen pozitívum. Maga a történet és a végkifejlet már erősen kritizálható. Még nem tudom, hogy az itt szemünk elé tárt változások jók-e vagy rosszak, ezt talán majd a finálé megmondja nekünk. Ettől függetlenül nem vagyok elégedett.

Tovább...

0

A 200. South Park epizód

Megérkezett a jubileumi South Park rész, amelyen jól látható, hogy az alkotók alaposan átgondolták és készültek rá. Az előzetes hírekből azt lehetett tudni, hogy minden olyan híresség szerepelni fog a 200. epizódban, akit valaha megbántottak.

Ebből pedig akad bőséggel, hiszen ez a sorozat tényleg senkit sem kímél. A készítők be is tartották szavukat és elég sok mindenkit felsorakoztattak a rész mellé. Nem maradtunk sztárok és eget rengető történet nélkül.

Igazság szerint a 200. epizód elég jó lett, nem csak azért mert sok régi arcot és történetszálat visszahoztak, hanem azért mert ezeket teljesen korrekt módon gyúrták össze egyetlen nagy kupaccá. Az meg már csak hab a tortán, hogy a sztori vége majd csak a 201. vagy a 202. epizódban fog kiderülni.

Igazából a konkrét történetbe nem szeretnék belemenni, csupán jelezni akartam, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett a sorozat. Hiszen nem sok olyan aktív széria van manapság, amely ennyi epizódot tudhat maga mögött.

Annak ellenére, hogy a South Park mennyire pikáns, pimasz és provokatív, mégis képes volt túlélni az elmúlt sok-sok esztendőt. Népszerűsége továbbra is töretlen, ezért nem lepődnék meg, ha a következő 100 rész után is elmondhatnám, hogy még mindig aktív sorozat.

Ettől függetlenül az utóbbi néhány részt elég laposnak éreztem, hiányoznak a nem is olyan régi idők nagyobb volumenű epizódja. Pl.: az Imaginationland.

Talán majd a 200. folytatása ütni fog. Eddig elég jó keretet adtak hozzá. Meglátjuk jövőhéten.

0

Lost 6x12 - Everybody Loves Hugo

A cím ismét elég beszédes. De mielőtt felhőkölnének azok, akik nem szeretik Hurley barátunkat, el kell áruljam, hogy nem csak körülötte forgott a rész.
Ismét haladtunk előre valamicskét e végső megoldás felé, amely mintha picit távolodott volna. Hogy is van ez? Tipikus olyan rész, amely után ismét lehet agyalni, elméleteket gyártani.

Tovább...

0

Stargate Universe 1x12 - Divided

Nem tudom mi történhetett a Stargate Universe-sel, mert a visszatérés utáni epizód parádésra sikerült, ezt a jó sorozatot folytatta az eheti is. Amire felhívnám a figyelmet, hogy kiváló hangulatot varázsolt saját magának a rész. Tényleg kicsit darkosabb lett, kicsit komolyabb, mint az elődök. A zene és a kezdő képsorok rögtön levettek a lábamról. Az kell mondjam, hogy az SGU nagyon erősen tör felfelé.

Tovább...

0