V 1x06 - Pound of Flesh

Egészen korrekt rész volt, belátható, hogy fejlődik a sorozat. Olyan érzése van az embernek, mintha megnézett volna már 15-16 epizódot, közben pedig még csak hat etapon vagyunk túl. Mindeközben halad a történet, nem beszélnek félre, minden szál fontos.
Csak valahogy mégsem tudok olyan izgalomba jönni tőle hétről hétre, mint a többi általam vezetett sorozattól. Nem tudom ennek az okát.
De el kell ismernem, hogy a V egyre jobb lesz.

Olvass tovább...

Legfőképpen a greenbox zavar. Ezért utáltam meg a Sanctuary-t is. Annyira mesterkélt ezzel a zöld hátteres díszlettel, hogy az valami félelmetes. Valahogy elveszti a varázsát. Nem tudom miért erőltetik ennyire, pedig a hajó belsejét meg lehetne csinálni kevesebb ilyennel is.

Maga a történet teljesen korrekt.

A mai részben Ryan-t láthattuk legtöbbször, hiszen egy közel öngyilkos akciót kísérelt meg. Kis csapatunk elgondolkozott azon, hogy jó volna egyesíteni az Ötödik Hadoszlopot, de hogyan? Törték a fejüket és arra jutottak, hogy Anna beszédét kicsit meghekkelik és beillesztenek a videóba valami jelet a szétszóródott hadoszlop tagjainak.

Az ötlet nem is rossz, de kivitelezési esélye zéró. Ugyanis ehhez fel kell jutni az anyahajóra, belopózni az irányítóba és bejátszani az adást.

Ryan vette kézbe az irányítást, több okból kifolyólag. Egyrészt mert ő is gyík, így feljuthat a fedélzetre, persze jól hamisított igazolvánnyal, mint V nagykövet. A másik ok, hogy a feleségének foszforra van szüksége, különben a terhessége megölni őt. Ez is elég nyomós indok, így hát Ryan-nek nem volt választása. Megtette, amit megkíván a szív és a haza.

Az anyahajón is káosz uralkodott, hiszen Anna egy teszt segítségével kívánta kiszűrni azokat a látogatókat, akik túl sok emberi érzelmekkel rendelkeznek. Ryan is átesett a teszten, meg is bukott. Még szerencse, hogy a hajón működő hadoszlop tagok a szárnyaik alá vették, segítve a küldetést is.

A bejátszás megtörtént, néhány másodpercig látható volt világszerte egy „John May él” szöveg.

A végkifejlet is hozott izgalmakat, hiszen Georgei Ryan után ment a hajóra. A férfi lelepleződött, elkapták és nem bántak vele kesztyűs kézzel.

Megismerhettük Erica volt férjét, Joe-t, akit Nicholas Lea keltett életre.

Összességében egy tetszetős epizódot láthattam. Jó irányba halad a sorozat. Várjuk a folytatást.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről