wouhn blogja

Stargate Universe 1x20 - Incursion: Part 2 (évadzáró)

Véget ért a Stargate Universe első szezonja is. Nehéz utat járt be a sorozat, mire felvette a ritmust és nagy kedvencé vált. Mert valljuk be őszintén, hogy az évad elején nem sokan gondoltuk volna, hogy az SGU képes belopni magát az ember szívébe. Aztán jött a téli szünet, amely után mintha szárnyakat kapott volna a széria és egy-két résztől eltekintve a legjobban között emlegethettük. A szezonfinálé is hozta a kötelezőt. Remek évadzáró, amely megalapozta a következő év történéseit.

Tovább...

0

Persons Unknown 1x01 - Pilot

Hűha, nagyon erős kezdést kaptunk az NBC nyári újoncától. A Persons Unknown a mai napon debütált Amerikában, mint a nyári programkínálat egyik legjobban várt sorozata. Fix 13 részes sorozatról van szó, amelyből nagy valószínűséggel nem is fog több epizód készülni. Képzeljük olyannak, mint tavaly a Harper's Island-et. Kezdésnek annyit elárulok, hogy az első rész maximálisan megtette a hatását, enyhén szólva kedvet csinált a folytatáshoz.

Tovább...

0

A férjem védelmében - 12 rész után

12 epizód megtekintése után már képesek vagyunk átfogóbb képet kapni egy sorozatról. Az első rész nem mindig mérvadó, hiszen akármilyen irányba mehet tovább a széria. Ezt a cikket igyekeztem úgy megírni, hogy ne legyen túlzottan spoileres, bárki elolvashassa, akit érdekel a sorozat, de nem mert még belekezdeni és szüksége van egy kis ösztönzésre.

Bevallom őszintén, hogy bajban vagyok a The good wife-al. Nem tudom eldönteni, hogy azért nézem mert tetszik, vagy mert jelen pillanatban nincs más. Azt hiszem az igazság valahol középen lehet. Maga a sorozat teljesen jó, nézhető de egy bizonyos rétegnek szól. Olyanoknak, akik szeretik az ügyvédes néznivalókat. A tárgyalóterem hangulata, a nyomozgatás, a bizonyíték gyűjtés, stb., ezekkel találkozhatunk minden epizódban.

Normál esetben ezek a dolgok annyira nem hoznak lázba, de van valami megfoghatatlan apróság, amely magasabb szintre emeli a sorozatot. Van egy nagyon keskeny határvonal aközött, hogy ez a valami kell vagy nem kell. A férjem védelmében még a gyengébb epizódoknál is a határvonal felett képes teljesíteni, kedvet csinálva a folytatáshoz.

A széria erőssége kétségtelenül az, hogy remekül ki van találva. Minden részben van valami plusz, valami kis pezsgés, ami az előző etapból kimaradt. Továbbá ne feledkezzünk meg a háttérben meghúzódó eseménysorról, amely mégiscsak a sorozat mozgatórugója. Ennek hiányában szinte teljesen érdektelenné válna számomra. Szerencsére a sztoriban van még potenciál, lehet rá építeni a komplett második évadot, de akár az egész sorozatot is.

Az utolsó érv a karakterek és a színészek mellett szól. Julianna Margulies (aki ezen cikk megírásának napján töltötte be a 44. életévét) remekül játszik. Tökéletes választás volt a szerepre, hihetetlenül érzi a karaktert és nagyszerűen adja át főszereplőnk érzésvilágát. Nagyon nagy húzóerőt képvisel ennek a csodaszép nőnek a játéka.

Szóval az évad felénél is abszolút nézhetőnek (már-már kötelezőnek) tartom a sorozatot, amely jól megállja helyét a gyilkos mezőnyben. Csupán a témája miatt sorolom lejjebb a képzeletbeli ranglétrámon, de ez ne vegye el senki kedvét. Aki azon gondolkodik, hogy érdemes-e belekezdeni, határozottan azt javaslom, hogy adjon egy esélyt Alicia Florick legújabb kalandjainak.

0

Hamarosan érkezik a Haven

Július 9-én startol a SyFy csatornán ez a vadonatúj sorozat, amely Stephen King, A coloradói kölyök (The Colorado Kid) című regénye alapján készül. Bevallom, hogy nem olvastam a könyvet, ezért csak arra az információra támaszkodhatok, amelyek fellelhetők a neten a műről.

Ezek alapján egy riporter munkájába nyerhetünk betekintést, aki egy igen rejtélyes halálesetet vizsgál. A gyilkosságot egy szigeten elterülő városkában hajtották végre még sok évvel ezelőtt, de sosem derül fény arra, hogy ki követte el. Állítólag a regény inkább a kérdésekkel foglalkozik, mintsem a válaszokkal, ezért előfordulhat, hogy sosem tudjuk meg az igazságot.

Hangsúlyoznom kell, hogy a fent leírtak a könyvet tükrözték, a sorozat csupán a regény alapján készül. Ugye tudhatjuk a Legend of the Seeker óta, hogy ez mit jelent. Nem tenném rá az életem, hogy a széria 100%-ban fedni fogja Stephen King művét.

Ettől függetlenül a sorozatnak adhatunk egy esélyt, hiszen elég érdekes témát dolgoz fel. Itt, a Sorozatportálon egész biztosan be fogunk számolni a bevezető részről hamarosan.

Addig is nézzétek meg a hivatalos előzetesét a Haven-nek.

Download:

FLVMP43GP

0

Kings 1x06 - Judgment Day

Kis túlzással azt is mondhatnám, hogy ebben a részben az volt az egyetlen váratlan, hogy vendégszerepelt benne Macaulay Culkin. De nem mondok ilyet, mert a történet is ballagott tovább a maga kis tempójában. Kár, hogy ismét unalmasabb lett minden a vártnál, mindemellett sok helyen kiszámítható történetet tálaltak elénk. De legalább benne volt Macaulay Culkin.

Tovább...

0

Stargate Universe 1x19 - Incursion: Part 1

Elég izgalmas évadzáró elé nézünk. A finálé első felvonása sem volt kutya, de biztosra vehető, hogy a java csak ezután következik. Az utóbbi hónapokban nagyon megerősödött a széria, immáron a legjobbak között említendő. Még szerencse, hogy a második évad már zsebben van, pedig volt idő, amikor úgy nézett ki, hogy Csillagkapu sorozat nélkül maradunk a jövőben. Kár lenne a Stargate Universe-ért.

Tovább...

0