Persons Unknown 1x01 - Pilot

Hűha, nagyon erős kezdést kaptunk az NBC nyári újoncától. A Persons Unknown a mai napon debütált Amerikában, mint a nyári programkínálat egyik legjobban várt sorozata. Fix 13 részes sorozatról van szó, amelyből nagy valószínűséggel nem is fog több epizód készülni. Képzeljük olyannak, mint tavaly a Harper's Island-et. Kezdésnek annyit elárulok, hogy az első rész maximálisan megtette a hatását, enyhén szólva kedvet csinált a folytatáshoz.

Tovább...

Nem lehetetlen, hogy a nyári időszak legjobb sorozatának nézünk elébe. Minden adott hozzá. Bevallom, amikor elolvastam, hogy nagy vonalakban miről fog szólni a széria, rögtön azt gondoltam, hogy ez valami Fűrész 2 klón. Egy darabig így is tűnt, de már a bevezető részben rá kellett jönnünk, hogy sokkal összetettebb és bonyolultabb dolgok lehetnek a háttrében.

Egy Janet nevű fiatal lány szemszögéből kapcsolódunk bele a történésekbe, aki egy parkban játszik kislányával. Az anyukát nem sokkal később két férfi elkábítja és elrabolja. Legközelebb már akkor látjuk viszont, mikor magához tér egy hotelben. Hamar kiderül, hogy nem ő az egyetlen, akit elraboltak. Rajta kívül még 5+1 másik egyén csatlakozik a bandához. Úgy tűnik mindenkit elraboltak. A különös az, hogy Janet San Fransisco-ból tűnt el, Joe (Jason Wiles → Harmadik műszak) pedig New York-ból.

Miután nagyjából megismertük a szereplőket, az összeverbuválódott társaság szeretne minél hamarabb megpattanni a hátborzongató helyről. Eddig lehetett Fűrészes érzése a nézőnek. Hőseink hamar meglelik a kijáratot és a szabadban találják magukat. Egy szellemvárosba csöppennek. Egyetlen lélek sincs (még ekkor) ezen a baljós környéken. A menekülés sem megoldható, mert ha valaki a város határain kívülre próbál menni, összeesik, mint egy rongybábú.

A problémák egyre gyarapodnak, eközben láthatjuk, hogy mindenhol vannak biztonsági kamerák, amelyek folyamatosan figyelemmel kísérik az elraboltak minden mozdulatát.

A rész vége felé feltűnnek a kínaiak, akik alig tudnak egy-két szót angolul és egyetlen feladatuk van. Étellel kiszolgálni a kis csapatot. A lakomához szerencsesüti is jár, amelyből mindenki megtudhat valami okosságot.

Csak a záró képsorokban derül ki, hogy Janet hazudott, mikor mindenki felolvasta a cetlire írtakat. Az övében az állt, hogy ölje meg a szomszédait és szabadon távozhat.

Összességében egy kiváló évadkezdést láthattunk ettől az újonctól. Felsorolni is sokáig tartana azokat a kérdéseket, amelyek megfogalmazódhatnak a nézőben, miközben figyelemmel kíséri a bevezető részt. Azt hiszem nézős lesz ez a sorozat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről