Kings 1x06 - Judgment Day

Kis túlzással azt is mondhatnám, hogy ebben a részben az volt az egyetlen váratlan, hogy vendégszerepelt benne Macaulay Culkin. De nem mondok ilyet, mert a történet is ballagott tovább a maga kis tempójában. Kár, hogy ismét unalmasabb lett minden a vártnál, mindemellett sok helyen kiszámítható történetet tálaltak elénk. De legalább benne volt Macaulay Culkin.

Tovább...

Meg kell mondjam, már az idejét sem tudom, hogy mikor láttam Macaulay Culkin-t játszani utoljára akármiben is. Tény, hogy a rossz-életű színész nem sokat változott a hosszú évek alatt. Ezúttal egy Andrew Cross nevű fiatalt alakított, aki nem mellesleg a király sógorának fia. Eddig azért nem láthattuk, mert a fiatalember száműzetésben élt. Most azonban újra a királyság falai között találjuk, mivel bűnbocsánatot nyert. Eddig úgy fest, hogy Culkin karaktere tök felesleges, legalábbis eddig alig jutott neki valami.

Eközben a király sem tétlenkedik, hiszen az ország számára nagyon fontos nap köszöntött be. Az ítélet napja. Na, ez nem olyan mint a Terminátorban megszokott „Judgment day”. Arról van szó, hogy bírósági ügyekben fordulhat a derék nép a király elé, akinek jogában áll megmásítani az ítéletet. Rengetegen érkeznek a palotába, de csupán néhányuk ügyével foglalkozik a király. A többi hoppon marad.

Minő véletlen, hogy épp ekkor tárgyalják David testvérének ügyét is, aki az előző részben hazaárulást követett el.

A hatalom, a befolyás és a mocskos kis játékok újra előtérbe kerülnek, úgy alakítva az ügy menetét, hogy Ethan-t halálra ítéljék. Az ügyészek példát akarnak statuálni a fiú ügyével, hogy ilyen zavargások többé ne forduljanak elő. Silas király nem foglalkozik ezzel a perrel, mivel már korábban kiválasztották azon ügyeket, amelybe beleszólása lehet.

Az epizód központi figurájává vált Jack, a király fia, aki tenyérbemászó stílusával azt hiszem sok néző ellenszenvét vívta ki. Azt hiszem tökéletesen testesíti meg azt a személyt, akit az „undorító” jelzővel illethetünk. Nagyon unszimpatikus figura úgy, ahogy van.

A végkifejlet mégis csak happy enddel zárul, mivel Silas 6 hónapnyi börtönre mérsékli a halálbüntetést. Ezzel újból kiérdemli David megbecsülését. Mindenki örül, a gonoszok pedig majd felrobbannak a dühtől a háttérben.

Összességében nem volt olyan erős rész, mint az előző. Nem haladtunk sokat a sztoriban és újra előtérbe kerültek a kiszámítható húzások. Talán legközelebb.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről